چیزی تا پایان تخفیف نمونده
مشاهده تخفیفات
ثانیه
دقیقه
ساعت
روز

بهترین فریم ورک های فرانت اند | 16 فریم ورک Front end بررسی معایب و مزایا

هیبو
1401/02/03
93
بهترین فریم ورک های فرانت اند | 16 فریم ورک Front end بررسی معایب و مزایا

فرانت‌اند یکی از حوزه‌های پرطرفدار برنامه‌نویسی است که معمولاً برای افرادی که علاوه بر کدنویسی به طراحی و دیزاین علاقه دارند، گزینه بسیار مناسبی به حساب می‌آید. در صورتی که قصد داشته باشید در حوزه فرانت‌اند مشغول فعالیت شوید، باید علاوه بر یادگیری زبان‌های مخصوصی از قبیل html css و جاوا اسکریپت، به کار با برخی از فریم ورک‌های فرانت‌اند نیز تسلط کافی داشته باشید. اگر نمی‌دانید که فریم ورک چیست نگران نباشید؛ در ادامه به زبان ساده فریم ورک را برای شما تعریف می‌کنیم. همچنین در ادامه مطلب قصد داریم 6 تا از بهترین فریم ورک های فرانت اند را از لحاظ مزایا، معایب، ویژگی‌ها و کاربرد به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.

بهترین فریم ورک های فرانت اند

کتابخانه چیست؟

قبل از اینکه بدانید فریم ورک چیست و با بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند آشنا بشید، ابتدا باید با تعریف کتابخانه آشنا شوید.

کتابخانه در برنامه‌نویسی شامل مجموعه‌ای از کد‌های از پیش نوشته شده است که بر اساس نحوه عملکرد موارد استفاده خود طبقه‌بندی شده‌اند. در واقع این کد‌های از پیش نوشته شده در کتابخانه‌ها باعث افزایش سرعت انجام پروژه‌های مختلف و همچنین دسترسی آسان‌تر و سریع‌تر به توابع مختلف هر زبان برنامه‌نویسی می‌شوند. با توجه به اینکه تعداد کد‌های هر زبان برنامه‌نویسی روز به روز با سرعت زیادی در حال افزایش است، کتابخانه‌ها می‌توانند یک پکیج کامل از انواع کد‌هایی باشند که در بخش‌های مختلف اجرای یک پروژه، برنامه‌نویس به آن‌ها نیاز خواهد داشت.

آموزش جاوا اسکریپت

فریم ورک چیست؟

به زبان ساده فریم ورک در برنامه‌نویسی چارچوب نرم‌افزاری است که مجموعه‌ای از کتابخانه‌های آن زبان برنامه‌نویسی که دارای قوانین و محتویات خاصی هستند را در خود جای داده است.

به طور کلی هر زبان برنامه‌نویسی دارای چند فریم ورک است که برنامه‌نویس با استفاده از آن‌ها می‌تواند در یک حوزه به صورت تخصصی فعالیت کند و با استفاده از کتابخانه‌های موجود در آن‌ها، کار‌های خود را سریعتر پیش ببرد. در واقع زمانی که برنامه‌نویس قصد داشته باشد برای اجرای پروژه خود از یک فریم ورک استفاده کند، اسکلت‌بندی و چارچوب آن پروژه بر اساس فریم ورک موردنظر تشکیل خواهد شد.

پس فریم ورک بستر مناسبی را برای برنامه‌نویس فراهم کند تا او بتواند بر اساس یک سری اصول و چارچوب‌های مشخص کد‌نویسی کند.

یکی از تفاوت های اصلی فریمورک و کتابخانه این است که فریمورک بزرگ‌تر از کتابخانه است. چرا که یک فریمورک می‌تواند در ساختار خود از چندین کتابخانه نیز استفاده کند.

نمونه‌ ای از چند فریم ورک:

به عنوان مثال جاوا اسکریپت زبان برنامه‌نویسی قدرتمند فرانت‌اند است که شامل بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند از قبیل Angular، Aurelia، Ember و… است. همچنین به عنوان معروف‌ترین کتابخانه جاوا اسکریپت می‌توانیم به ری اکت اشاره کنیم که شامل تعداد زیادی کد آماده جاوا اسکریپتی است.

باید توجه داشته باشید که برای انجام یک پروژه نمی‌توانیم از چند فریم ورک به صورت همزمان استفاده کنیم؛ اما استفاده از چند کتابخانه به صورت همزمان تحت یک فریم ورک امکان‌پذیر است (یکی دیگر از تفاوت های فریمورک و کتابخانه).

بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند :

حالا که به طور کامل با مفهوم کتابخانه و فریم ورک آشنا شدید، در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند را به طور کامل به شما معرفی کنیم.

فریم ورک انگولار (Angular )

یکی از اصلی‌ترین و محبوب­ترین فریم ورک‌های فرانت‌اند، انگیولار است. این فریم ورک توسط تیم گوگل در سال 2010 به صورت عمومی منتشر شد. این فریم ورک کامپوننت محور است و به صورت اتصال دو طرفه یا به عبارتی 2-way data binding کار می‌کند. این فریم ورک بسیار وسیع و جامع است و به همین واسطه ممکن است یادگیری آن برای برنامه نویسان مبتدی که تازه در حوزه فرانت‌اند مشغول به فعالیت شدند، دشوار و طاقت‌فرسا باشد. به همین واسطه پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که قصد دارید فریم ورک انگولار را یاد بگیرید، حتماً تسلط خوبی بر زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت داشته باشید تا با چالش‌های یادگیری روبرو نشوید.

بهترین فریم ورک های فرانت اند

ضمنا، برای یادگیری انگیولار علاوه بر جاوا اسکریپت باید زبان تایپ اسکریپت را هم بلد باشید. چرا که انگیولار بر پایه تایپ اسکریپت پیاده سازی شده.

کاربرد‌های فریم ورک انگولار:

در واقع فریم ورک انگولار که یکی از بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند است، برای توسعه وب اپلیکیشن‌ها و اپ‌های موبایل طراحی شده. معمولاً این فریم ورک برای توسعه و طراحی اپلیکیشن‌های چند صفحه‌ای و تک صفحه‌ای بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید فریم ورک انگولار علاوه بر پروژه‌های گوگل، در پروژه‌هایی از قبیل ایکس باکس، مایکروسافت هوم، بی‌ام و و فوربس نیز مورد استفاده قرار گرفته است. تیم گوگل برای ارتقا سطح عملکرد انگولار، برای توسعه وب اپلیکیشن‌های پیشرونده و اپلیکیشن‌های بومی، پلتفرم Iconic را در اختیار برنامه نویسان فعال در حوزه توسعه اپلیکیشن قرار داده تا با استفاده از آن بتوانند به بهترین شکل پروژه‌های خود را پیش ببرند.

مزایای فریم ورک انگولار:

یکی از مهمترین مزایای فریم ورک انگولار، جامعه کاربری قدرتمند آن است. همچنین این فریم ورک مجهز به Shadow DOM بوده و همچنین مبتنی بر تایپ اسکریپت است. به عنوان دیگر مزیت فریم ورک انگولار می‌توانیم به قدرتمند بودن آن برای توسعه انواع اپلیکیشن‌های چند صفحه‌ای و تک صفحه‌ای نیز اشاره کنیم که در بخش قبل آن را مورد بررسی قرار دادیم. علاوه بر این موارد، در بخش قبل گفتیم که این فریم ورک اتصال داده دو طرفه دارد و به صورت 2-way data binding کار می‌کند.

معایب فریم ورک انگولار:

اگرچه این فریم ورک در زمینه توسعه اپلیکیشن بسیار قدرتمند است و به عنوان یکی از بهترین‌ها در این حوزه شناخته می‌شود؛ اما به عنوان معایب فریم ورک انگولار باید به ساختار پیچیده آن اشاره کنیم که سبب شده تا یادگیری این فریم ورک برای همه برنامه نویسان آسان نباشد و با دشواری‌های زیادی همراه باشد. همچنین همانطور که در بخش قبل گفتیم این فریم ورک مبتنی بر زبان تایپ اسکریپت است و به همین دلیل باید برای یادگیری آن، زبان تایپ اسکریپت را نیز تا حدودی فرا بگیرید.

باید بدانید که تایپ اسکریپت یک زبان جدا از جاوا اسکریپت نیست و شباهت‌های زیادی به آن دارد؛ اما تایپ اسکریپت به منظور اضافه کردن قابلیت‌ها و امکانات بیشتر به زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت ارائه شد و فریم ورک انگولار بر پایه آن نوشته شد. پس در صورتی که با مفاهیم و ساختار زبان جاوا اسکریپت آشنایی داشته باشید، به راحتی می‌توانید با کمی زمان و تمرین زبان تایپ اسکریپت را نیز فرا بگیرید.

به طور کلی انگولار یکی از قدرتمندترین و بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند در حوزه توسعه اپلیکیشن است که می‌توانید برای فعالیت در این زمینه بر روی آن حساب کنید. اگرچه یادگیری آن در مرحله اول احتمالاً کمی سخت خواهد بود، ولی با استمرار در تمرین و همچنین افزایش سطح آگاهی و تجارب خود نسبت به این فریم ورک می‌توانید آن را به خوبی یاد بگیرید.

 ری اکت (React. js)

فریم ورک بعدی که قصد داریم آن را به شما معرفی کنیم ری اکت است. اگر با زبان جاوا اسکریپت آشنا باشید یا در حوزه فرانت‌اند مشغول فعالیت باشید، به احتمال زیاد نام فریم ورک ری اکت به گوشتان خورده است. اما جالب است بدانید که ری اکت یک فریم ورک نیست؛ بلکه یک کتابخانه وسیع و گسترده است. اما به دلیل قدرت و محبوبیت بالای React آن را در دسته فریمورک‌ها قرار می‌دهند

بهترین فریم ورک های فرانت اند

در واقع به خاطر وسیع بودن این کتابخانه و پکیج‌های متعددی که در خود جای داده است، ریکت را در بسیاری از مقالات و حوزه برنامه‌نویسی فرانت‌اند به عنوان یک فریم ورک جاوا اسکریپت می‌شناسند و معرفی می‌کنند. ری اکت پکیج و تکنولوژی‌های بسیار زیادی دارد که در زمان نصب، آن‌ها نیز برای شما نصب خواهند شد که هر یک برای پروژه‌های مختلف کاربرد خاص خود را دارند. ما به واسطه حجم انبوهی از اطلاعاتی که این کتابخانه در خود جای داده است، آن را در دسته فریم ورک‌ها قرار می‌دهیم.

ری اکت یک کتابخانه کامپوننت محور است که مجهز به Syntax JSX می‌باشد. جالب است بدانید که ری اکت با هدف توسعه اپلیکیشن فیسبوک، در سال ۲۰۱۱ توسط یکی از مهندسین نرم‌افزار این کمپانی طراحی شد. بعد از آن ری‌اکت در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک کتابخانه معتبر و منبع باز به صورت عمومی منتشر شد و تا کنون به یکی از قدرتمندترین کتابخانه‌های فرانت‌اند و همچنین رقیب اصلی فریم ورک‌هایی از قبیل انگولار تبدیل شده است. به عنوان مهمترین ویژگی فریم ورک ری اکت باید به وجود یک مدل شی گرای سند یا به اصطلاح یک DOM مجازی اشاره کنیم. این قابلیت به شیوه اتصال یک طرفه یا 1-way data binding فعالیت می‌کند. همچنین باید بدانید که اصلی‌ترین دلیل محبوبیت ری اکت نسبت به فریم ورک انگولار، ساختار ساده و قابل فهم آن برای تمام برنامه نویسان مبتدی و حرفه‌ای است.

 کاربرد‌های کتابخانه ری اکت (React js)

کاربرد اصلی ری اکت به عنوان یکی از بهترین کتابخانه های فرانت اند در توسعه و طراحی رابط کاربری یا همان UI انواع وب اپلیکیشن‌های SAP یا تک صفحه‌ای است. کتابخانه ری اکت امکانات و پکیج‌های بسیار زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد و با استفاده از آن می‌توانید به بهترین شکل رابط‌های کاربری حرفه‌ای را برای اپلیکیشن‌ها طراحی کنید. البته باید بدانید در صورتی که قصد داشته باشید اپلیکیشن‌های پیچیده را طراحی کنید، باید در کنار کتابخانه ری اکت، از کتابخانه‌های مکمل آن از جمله Redux و React Router نیز از استفاده کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که react native نیز یک پلتفرم جداگانه است که برای طراحی و توسعه انواع اپلیکیشن‌های اندروید و ios به صورت تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس این دو پلتفرم را با یکدیگر اشتباه نگیرید!

بهتر است بدانید که کمپانی‌های بزرگی مثل نیویورک تایمز، نتفلیکس، پینترست و اوبر در پروژه‌های خود از فریم ورک یا کتابخانه ری اکت استفاده می‌کنند.

مزایای کتابخانه ری اکت:

مزیت اصلی react سطح عملکردی بالای آن است که سبب شده تا برنامه نویسان بتوانند برای انواع پروژه‌های ساده و پیچیده خود از آن استفاده کنند. همچنین باید توجه ویژه‌ای به پشتیبانی فیسبوک از ری اکت داشته باشیم. این کمپانی یکی از بزرگترین کمپانی‌های جهان است و به همین واسطه احتمالا ری اکت در آینده نیز به قدرت خود ادامه خواهد داد. همچنین باید بدانید که ری اکت به صورت متعدد به روز‌رسانی می‌شود و قابلیت‌ها و پکیج‌های مختلف در حال اضافه شدن به آن هستند. به عنوان دیگر مزیت این کتابخانه باید به وجود یک DOM مجازی و همچنین مناسب بودن آن برای اپلیکیشن‌های پر ترافیک نیز اشاره کنیم.

 معایب کتابخانه ری اکت:

به جرات می‌توانم بگویم که ری‌اکت نسبت به فریم ورک‌های حوزه فرانت‌اند، معایب نسبتاً کمتری دارد. شاید تنها عیب اصلی آن عدم سازگاری و مناسب بودن با سئو است. همچنین باید بدانید که این کتابخانه به دیگر کتابخانه‌های مکمل برای توسعه اپلیکیشن‌های پیچیده نیاز دارد که در بخش قبل به برخی از آن‌ها اشاره کردیم.

به طور کلی ری اکت در حال حاضر محبوبیت و کاربرد بسیار زیادی دارد و در صورتی که قصد دارید در حوزه فرانت‌اند به صورت تخصصی مشغول به فعالیت شوید، پیشنهاد می‌کنیم یادگیری این کتابخانه را در اولویت اصلی خود قرار دهید. در حال حاضر موقعیت‌های شغلی ری اکت بسیار زیاد بوده و با کمی تمرین و استمرار در فعالیت می‌توانید بر آن مسلط شده و از این طریق درآمد خوبی را کسب کنید.

اموزش ریکت

فریم ورکVue. js

این فریم ورک که در چند سال اخیر بین برنامه نویسان محبوبیت زیاد پیدا کرده، توسط یکی از توسعه‌دهندگان فریم ورک انگولار طراحی و منتشر شد و می­توانیم آن را نیز در دسته بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند قرار بدهیم. در نتیجه شرکت و کمپانی مشخصی این فریم ورک را پشتیبانی نمی‌کند و صرفاً یکی از توسعه‌دهندگان فریم ورک انگولار در بازه‌های زمانی مختلف آن را آپدیت می‌کند.

بهترین فریم ورک های فرانت اند

Vue. js یک فریم ورک کامپوننت محور است که دارای Visual DOM می‌باشد. به همین دلیل این فریم ورک سرعت برنامه نویسان را در اجرای پروژه‌های مختلف افزایش داده است. همچنین این فریم ورک نیز همانند انگولار دارای اتصال دو طرفه است؛ اما برخلاف فریم ورک انگولار حجم نسبتا پایین‌تری دارد. به طور کلی Vue. js به عنوان ساده‌ترین فریم ورک جاوا اسکریپت شناخته می‌شود و به همین دلیل گزینه بسیار مناسبی برای برنامه نویسان مبتدی است که قصد یادگیری یک فریم ورک را دارند.

کاربرد‌های فریم ورکVue. js :

Vue. js به عنوان یکی از بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند، به منظور توسعه انواع اپلیکیشن‌های موبایل و وب اپلیکیشن‌های پیشرونده یا به اصطلاح PWA استفاده می‌شود. شما با استفاده از این فریم ورک به راحتی می‌توانید اپلیکیشن‌های تک صفحه‌ای را ایجاد کرده و همچنین المان‌ها و موارد پیچیده‌ای را بر روی آن‌ها اعمال کنید. در واقع می‌توانیم بگوییم که فریم ورک Vue. js نیز همانند ری‌اکت برای بسیاری از پروژه‌های این حوزه گزینه مناسبی است و می‌توانید روی آن حساب کنید.

مزایای فریم ورک Vue. js

مزیت اصلی این فریم ورک ساختار ساده و آسان آن است که سبب شده تا برای برنامه نویسان مبتدی و متوسط راحت و قابل فهم باشد. همچنین جالب است بدانید که جامعه کاربری این فریم ورک رو به افزایش است و محبوبیت آن نسبت به قبل بیشتر شده. در نتیجه می‌توانیم انتظار این را داشته باشیم که فریم ورک Vue. js همانند انگولار و ری اکت به یکی از محبوب‌ترین‌ها تبدیل شود. به عنوان دیگر مزیت این فریم ورک می‌توانیم به سطح عملکردی بالا و انعطاف‌پذیری مناسب آن اشاره کنیم که سبب شده تا بتوان انواع موارد پیچیده را به شکلی ساده در پروژه‌ها پیاده‌سازی کرد. همچنین باید بدانید که فریم ورک Vue. js نیز همانند انگولار از تایپ اسکریپت پشتیبانی می‌کند و به منظور یادگیری آن، باید آشنایی کلی با این زبان مکمل داشته باشید.

معایب فریم ورکVue. js

این فریم ورک نیز همانند دیگر فریم ورک‌های فرانت‌اند خالی از ایراد نیست و معایبی هم دارد. به عنوان یکی از ایراد‌های این فریم ورک باید به عدم وجود یک کمپانی معتبر و بزرگ برای پشتیبانی از آن اشاره کنیم. همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، Vue. js توسط یکی از توسعه‌دهندگان فریم ورک انگولار منتشر شده و توسط همان شخص نیز آپدیت شده و تغییرات بر روی آن اعمال می‌شود.

اگرچه این طرح تاکنون توانسته کاربران نسبتاً زیادی را به خود اختصاص دهد و برنامه نویسان به آن علاقه نشان دادند، اما به طور کلی عدم وجود یک پشتیبان معتبر یک عیب برای این فریم ورک ساده و کاربردی محسوب می‌شود. همچنین مجدداً باید یادآوری کنیم که این فریم ورک در مقایسه با دیگر رقبای موجود در حوزه فرانت‌اند، گزینه جدید و نوپایی به حساب می‌آید که همچنان برای پیشرفت جای کار دارد.

در مجموع یادگیری فریمور که Vue. js تاثیر بسزایی بر سطح مهارتی و عملکردی شما در اجرای پروژه‌های مختلف وب اپلیکیشن دارد که با استفاده از آن می‌توانید موارد پیچیده را به شکلی ساده اعمال کنید. همچنین ساختار ساده‌ای دارد و یادگیری آن مستلزم زمان و تمرین بسیار زیاد نیست و در یک بازه زمانی کوتاه می‌توانید بخش زیادی از آن را یاد بگیرید.

کتابخانه جی کوئری (jQuery)

جی کوئری نیز همانند ری اکت یک کتابخانه است که به واسطه وسعت خود در دسته بهترین فریم ورک ‌های فرانت‌ اند قرار می‌گیرد. جی کوئری از کتابخانه‌های بزرگ زبان جاوا اسکریپت است که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد. با توجه به سال انتشار، می‌توان متوجه شوید که قدیمی‌ترین کتابخانه فرانت‌اند به حساب می‌آید که تا به امروز همچنان مورد استفاده بسیاری از برنامه نویسان قرار می‌گیرد. دلیل اصلی محبوبیت کتابخانه جی کوئری، سادگی ساختار آن است که تقریباً برای تمام برنامه نویسان قابل فهم می‌باشد. همچنین با استفاده از جی کوئری می‌توانید میزان کدنویسی خود را به حداقل برسانید و موارد مختلف را با تعداد خط کد کمتری پیاده‌سازی کنید. این فریم ورک نیز همانند Vue. js به دلیل سادگی ساختار خود، برای برنامه نویسان مبتدی و متوسط گزینه بسیار مناسبی به حساب می‌آید.

بهترین فریم ورک های فرانت اند

کاربرد‌های کتابخانه جی کوئری jQuery:

در واقع هدف اصلی استفاده از جی کوئری انجام عملیات‌های مختلف بر روی کد‌های css و DOM است. در واقع با استفاده از این کتابخانه می‌توانید بر روی سطح عملکرد و کارآیی و همچنین میزان تعامل یک وبسایت تمرکز کنید. به عنوان مثال برقراری تعامل با دیتا سرور از طریق متد jQuery Ajax امکان‌پذیر است.

باید توجه داشته باشید که کتابخانه جی کوئری به خودی خود نمی‌تواند برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایل مورد استفاده قرار بگیرد؛ اما به این منظور اخیراً پلتفرم jQuery Mobile نیز منتشر شده تا کار برنامه نویسان را در این حوزه نیز راحت کند. البته این پلتفرم در مقایسه با رقبایی از قبیل Vue. js و ری اکت سطح عملکردی پایین‌تری دارد و به زبان ساده ضعیف‌تر است.

مزایای جی کوئری:

همانطور که گفتیم مزیت اصلی جی کوئری به عنوان یکی از بهترین فریم ورک های فرانت اند، ساختار ساده آن است که سبب شده برای برنامه نویسان مبتدی و متوسط قابل فهم و راحت باشد. با استفاده از این کتابخانه می‌توانید میزان کدنویسی خودتان را به حداقل برسانید و به کار خود سرعت ببخشید. همچنین همه مرورگر‌ها از این کتابخانه پشتیبانی می‌کنند و کتابخانه جی کوئری با تمام مرورگر‌ها سازگاری کامل دارد. علاوه بر این موارد، جامعه کاربری جی کوئری با توجه به قدمت آن نسبتاً بزرگ است و می‌توانیم آن را در دسته چند فریم ورک اصلی (البته کتابخانه بزرگ) فرانت‌اند در نظر بگیریم. به عنوان دیگر مزیت جی کوئری باید به پلاگین‌های متعدد آن اشاره کنیم که سبب شده تا بتوان امکانات و المان‌های مختلف را بر روی پروژه‌ها پیاده‌سازی کرد.

معایب جی کوئری:

جی کوئری معایب کمی دارد و می‌توانیم بگوییم که مزیت‌های آن به نسبت بیشتر است. در واقع عیب اصلی کتابخانه جی کوئری سرعت پایین آن است. باید بدانید که در برخی شرایط ممکن است با کمبود سرعت در هنگام اجرای پروژه مواجه شوید. همچنین همانطور که در بخش قبل گفتیم جی کوئری با وجود پلتفرم مکمل خود، گزینه ایده‌آل و مناسبی برای توسعه و طراحی اپلیکیشن‌های موبایل به حساب نمی‌آید و نمی‌توانید خیلی روی آن حساب کنید. در آخر باید بدانید که فریم ورک جی کوئری برای پروژه‌های بزرگ و پیچیده هم گزینه مناسبی نیست.

در مجموع اگر قصد دارید در حوزه توسعه وب فعالیت داشته باشید، جی کوئری گزینه مناسبی برای شما به حساب می‌آید. اما اگر به حوزه طراحی و توسعه اپلیکیشن‌های موبایل علاقه دارید، این کتابخانه مناسب شما نیست. همچنین برای اجرای پروژه‌های بزرگ نیز نمی‌توان روی آن حساب کنید. یادگیری آن ساده است و ساختار قابل فهمی برای برنامه نویسان مبتدی دارد. اما شما برای فعالیت در حوزه توسعه وب گزینه بهتر و مناسب‌تری هم در اختیار دارید؛ بوت استرپ!

فریم ورک بوت استرپ

بی‌شک بوت استرپ نیز یکی از بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند است که در حال حاضر محبوبیت نسبتاً زیادی دارد. این فریم ورک در ابتدا توسط توسعه‌دهندگان شبکه اجتماعی توییتر راه‌اندازی شد و بعد از مدتی به منظور طراحی و توسعه رابط کاربری صفحات مختلف به صورت عمومی منتشر شد. در واقع بوت استرپ شامل مجموعه‌ای از ابزار‌های جاوا اسکریپت، html و css است که به صورت رایگان و منبع باز در اختیار برنامه نویسان قرار می‌گیرد.

بهترین فریم ورک های فرانت اند

کاربرد‌های فریم ورک بوت استرپ:

کاربرد اصلی بوت استرپ در زمینه طراحی و توسعه وب سایت است. در واقع این فریم ورک چارچوب اصولی است که با استفاده از ابزار‌ها و امکانات موجود در آن می‌توانید صفحات مختلف سایت را به بهترین شکل طراحی کنید. همچنین به منظور طراحی رابط کاربری صفحات یک وب سایت می‌توان از طرح‌ها و قالب‌های آماده موجود در این فریم ورک نیز استفاده کرد. با استفاده از بوت استرپ می‌توانید زمان طراحی صفحات وب را به حداقل برسانید و با سرعت بیشتری پروژه‌های خود را پیش ببرید.

به طور کلی بوت استرپ اکثر ویژگی‌ها و امکاناتی که یک فریم ورک فرانت‌اند باید از آن‌ها بهره‌مند باشد را در خود جای داده است.

مزایای بوت استرپ:

به عنوان مزیت‌های اصلی فریم ورک بوت استرپ باید به سرعت بالای آن در اجرای پروژه‌ها و همچنین سازگاری آن با اکثر مرورگر‌ها اشاره کنیم. همچنین باید بدانید که بوت استرپ در عین کاربردی بودن، ساختار ساده و قابل فهمی دارد و حتی اگر یک برنامه‌نویس مبتدی هم باشید، می‌توانید در یک بازه زمانی مشخص آن را یاد بگیرید. همچنین در بخش قبلی اشاره کردیم که قالب‌ها و طرح‌های آماده در این فریم ورک وجود دارند که منظور سرعت بخشیدن در فرایند طراحی صفحات وب می‌توانید از آن‌ها استفاده کرده یا آن‌ها را شخصی‌سازی کنید.

معایب بوت استرپ:

یکی از معایب بوت استرپ عدم سازگاری با مرورگر‌های قدیمی است. همچنین باید توجه داشته باشید که اکثر قالب‌های موجود در این فریم ورک شباهت زیادی به هم دارند و شما باید برای ایجاد یک رابط کاربری اورجینال، هر یک از آن‌ها را شخصی‌سازی کنید.

به طور کلی مزایای فریم ورک بوت استرپ بسیار بیشتر از معایب آن است و در صورتی که قصد داشته باشید یکی از بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند را برای یادگیری و کار تخصصی خود انتخاب کنید، قطعا بوت استرپ می‌تواند جزو سه گزینه اول شما باشد.

فریم ورک Ember. Js

فریم ورک Ember. js نیز به واسطه امکانات و قابلیت‌های بسیار زیاد خود در این دسته قرار می‌گیرد. این فریم ورک نیز کامپوننت محور است و در سال ۲۰۱۱ منتشر شد. همچنین Ember. js به شیوه اتصال داده دو طرف فعالیت می‌کند. اگرچه منابع و مستندات زیادی برای یادگیری این فریم ورک در وب وجود دارد؛ اما باید بدانید که ساختار آن کمی پیچیده و یادگیری آن نسبتا دشوار‌تر از دیگر فریم ورک‌های معرفی شده است. در ادامه بیشتر راجع به موارد استفاده و کاربرد‌های این فریم ورک توضیح می‌دهیم تا شما بر اساس سطح نیاز و حوزه تخصصی خود تصمیم بگیرید که بهتر است آن را یاد بگیرید یا خیر.

بهترین فریم ورک های فرانت اند

کاربرد‌های فریم ورک Ember. Js:

به طور کلی اصلی‌ترین ویژگی فریم ورک Ember. js سازگاری آن با نیاز‌های مختلف حوزه تکنولوژی است. در واقع شما با استفاده از این فناوری می‌توانید بر روی پروژه‌های پیچیده در حوزه توسعه اپلیکیشن و وب کار کنید. البته این فرآیند به دلیل سرعت پایین خود خیلی مناسب اجرای پروژه‌های بزرگ نمی‌باشد. از جمله معروف‌ترین کمپانی‌هایی که تا به امروز در پروژه‌های خود از این فریم ورک استفاده کرده‌اند می‌توانیم به لینکدین، یاهو، نتفلیکس و اپل اشاره کنیم.

مزایای Ember. Js:

این فریم ورک به شیوه اتصال داده دو طرفه کار می‌کند که این مورد یک مزیت برای آن به حساب می‌آید. همچنین همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، معماری بسیار خوبی دارد و برای توسعه اپلیکیشن و وب سایت‌های پیچیده نیز گزینه مناسبی به حساب می‌آید.

معایب Ember. Js:

به عنوان معایب این فریم ورک باید به ساختار پیچیده آن اشاره کنیم که سبب می‌شود تا یادگیری دشوار و سخت شود. همچنین باید توجه داشته باشید که جامعه کاربری فریم ورک Ember. js نسبتاً کوچک است.

فریم ورک Backbone. Js

در ادامه معرفی بهترین فریم ورک های فرانت اند به Backbone. js می­پردازیم.

Backbone. js نیز یکی دیگر از فریم ورک‌های نسبتا معروف جاوا اسکریپت در حوزه فرانت‌اند است که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. در واقع فریم ورک به جای ارائه اتصال داده به کاربران، روی معماری MVC راه‌اندازی شده است.

بهترین فریم ورک های فرانت اند

کاربرد‌های فریم ورک Backbone. Js:

در ابتدا باید بدانید که این فریم ورک نیز مانند بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند معرفی معرفی شده قبلی، در پروژه‌های بزرگ سرعت کمی دارد. به همین واسطه جامعه کاربری کوچکی دارد و به اندازه دیگر فریم ورک‌های حوزه فرانت‌اند محبوب و معروف نیست. در نتیجه فریم ورک Backbone. js بیشتر برای توسعه اپلیکیشن‌های ساده گزینه مناسبی به حساب می‌آید. همچنین و بدانید که کمپانی‌های معروفی از قبیل پاندورا و لینکدین در پروژه‌های خود از این فریم ورک استفاده کردند.

مزایای Backbone. Js:

ویژگی اصلی فریم ورک Backbone. js ساده بودن ساختار و یادگیری سریع‌تر برنامه نویسان مبتدی و متوسط است. همچنین در صورتی که قصد توسعه اپلیکیشن‌های کوچک را داشتید، این فریم ورک گزینه مناسبی است.

معایب Backbone. Js:

همانطور که گفتیم فریم ورک Backbone. js در پروژه‌های بزرگ و پیچیده سرعت کمی دارد. همچنین به واسطه وجود فریم ورک‌های قدرتمند‌تر در حوزه توسعه اپلیکیشن، کمتر مورد توجه برنامه نویسان قرار می‌گیرد و طبیعتاً جامعه کاربری بسیار کمتری دارد.

 

دیگر فریم ورک ‌های فرانت ‌اند:

تا اینجای مطلب 6 شش تا از بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند را از جوانب مختلف به طور کامل بررسی کردیم. چند فریم ورک دیگر در این حوزه وجود دارند که به واسطه جامعه کاربری پایین و محبوبیت کم‌شان، دیگر به آن‌ها نپرداختیم.

دیگر فریم ورک‌های فرانت‌اند عبارتند از:

  •  Semantic-UI
  •  Svelte
  •  Foundation
  •  Preact

ثبت نام در دوره بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند آکادمی سبزلرن:

بعد از اینکه زبان html و css و جاوا اسکریپت را به خوبی یاد، حالا وقت آن است که یک یا چند فریم ورک را نیز به طور کامل یاد بگیرید و به کار با آن‌ها مسلط شوید. در واقع بدون داشتن مهارت کار با یکی از فریم ورک‌های فرانت‌اند، موقعیت‌های شغلی کمی برایتان وجود خواهد داشت و نمی‌توانید به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت کرده و درآمد خوبی را کسب کنید. پس یادگیری یک فریم ورک تاثیر بسزایی بر سطح مهارت، تجربه و همچنین درآمد شما خواهد داشت.

در صورت تمایل می‌توانید با پرداخت حداقل میزان هزینه ممکن، در دوره‌های مربوط به بهترین فریم ورک ‌های فرانت ‌اند آکادمی آموزش برنامه‌ نویسی سبزلرن از قبیل ری اکت، انگولار و بوت استرپ شرکت کنید. در هر یک از این دوره‌ها سعی شده تا بهترین و به روزترین محتوا‌های آموزشی با متد حل مثال و پروژه محور بودن در اختیار شما قرار بگیرد تا بتوانید به شیوه‌ای اصولی کار با انواع فریم ورک‌ها را یاد بگیرید.

آموزش جاوا اسکریپت

نظرات

ثبت نظر جدید
AlizeyMR | کاربر
1402/06/14

ممنون بابت توضیحاتتون

آموزش جاوا اسکریپت