پیشنهاد شگفت‌انگیز سبزلرن: 50% تخفیف خرید دوره جامع زبان
مشاهده دوره
ثانیه
دقیقه
ساعت
روز

جاوا اسکریپت در طراحی سایت چه کاربردی دارد ؟

محمدامین سعیدی راد
1399/12/18
646
جاوا اسکریپت در طراحی سایت چه کاربردی دارد ؟

سلام و عرض ادب و احترام خدمت همه همراهان سبزلرن ، در این مقاله قصد دارم کاربرد های جاوا اسکریپت در طراحی سایت را بررسی کنیم.

همان طور که که می دانید جاوا اسکریپت یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب و پر استفاده است که ابتدا با هدف داینامیک سازی صفحات وب ارائه شد اما طی پیشرفت هایی که داشته است

امروزه می توان با یادگیری جاوا اسکریپت و فریمورک های آن در حوزه هایی مثل برنامه نویسی دسکتاپ، برنامه نویسی موبایل، سمت سرور و … از آن استفاده کرد.

آموزش جاوا اسکریپت

پیاده سازی وب سایت های داینامیک

هدف اصلی از ارائه زبان جاوا اسکریپت داینامیک سازی صفحات وب بود و در دوره های آموزش جاوا اسکریپت عمدتا از آن برای این کار استفاده می کنند.

سایت های موجود در اینترنت ممکن است استاتیک و یا داینامیک باشند. سایتی استاتیک است که محتوای آن همیشه ثابت بوده و نیازی به تغییر نداشته باشد؛ مثل سایت شخصی.

کار با Api های مختلف

شما به کمک جاوا اسکریپت می توانید به Api های مختلف اطلاعات مورد نیاز را ارسال کنین یا از آن ها اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنید.

برای مثال ممکن است شما در یک پروژه به اطلاعات آب و هوای یک کشور نیاز داشته باشید. در این صورت می توانید از Api های مربوط به آب و هوا استفاده کنید.

از مثال های دیگر استفاده از Api می توان به وصل شدن به سمت سرور برخی اپلیکیشن ها اشاره کرد.

ارتباط با سمت سرور و دیتابیس

شما می توانید فقط با جاوا اسکریپت یک سایت فروشگاهی بنویسید که کاملا داینامیک بوده و به یک پنل مدیریت و یک دیتابیس وصل باشد.

برای این منظور می توانید از FireBase استفاده کنید ، FireBase ابزاری است که توسط گوگل ارائه شده و به شما این امکان را می دهد که اطلاعات خود را در یک دیتابیس ذخیره کنید و هر موقع نیازی به آن اطلاعات داشتین، از دیتابیس get کنین و به کاربر نمایش بدید.

البته ذخیره اطلاعات در دیتابیس و متصل کردن آن به پنل مدیریت وظیفه حوزه بک اند است و جاوا اسکریپت برای این کار ساخته نشده است؛ اما این امکان را نیز به شما می دهد.

طراحی صفحات SPA

کلمه SPA مخفف Single Page Application بوده و همان طور که از اسمش معلوم است به سایت هایی گفته می شود که تک صفحه ای باشند. شاید هنوز مفهوم Spa برای شما گنگ باشد.

در خیلی از سایت ها مثل سبزلرن اگر بخواهید روی لینکی کلیک کنید و به صفحه مربوطه منتقل بشید، صفحه یک بار رفرش شده و بعد از گذشت مدت زمانی، صفحه مورد نظر برای شما لود می شود.

به همچین وب سایت هایی MPA گفته می شود که مخفف Multi Page Application بوده و به سایت چند صفحه ای است.

سایت های Spa نقطه مقابل سایت های Mpa هستند.

شما در سایت های Spa اگر روی لینکی کلیک کنید یا به هر طریقی از صفحه ای به صفحه دیگر منتقل شوید، خبری از رفرش و لود شدن دوباره نیست، می توانید بدون رفرش شدن دوباره صفحه، بین صفحات منتقل بشید.

به کمک جاوا اسکریپت می توانید وب سایت های Spa طراحی کنید که امروزه محبوبیت زیادی دارند.

فریمورک ها و کتابخانه های زیادی مثل ریکت، ویو و … برای طراحی سایت Spa ایجاد شده اند، هر چند با خود جاوا اسکریپت خالی نیز می توانید صفحات Spa پیاده سازی کنید.

برای مشاهده یک نمونه سایت Spa می توانید به داکیومنت لایبرری ریکت مراجعه کنید.

مدیریت رویداد های کاربر

شما می توانید به کمک جاوااسکریپت تمام عمل های کاربر را در سایت مدیریت کرده و به هر کدام از آن ها پاسخ متناسب و دلخواه رو بدهید.

شاید برای شما سوال باشد که منظور از رویداد چیست. ممکن است کاربر در قسمتی از وب سایت شما عمل کلیک را انجام دهد، یا قسمتی از سایت را لمس کند، یا در قسمتی تایپ انجام دهد یا …. به تمامی این موارد رویداد گفته می شود.

شما می توانید تمامی این رویداد ها را به کمک جاوا اسکریپت مدیریت کنید.

مثلا اگر توسط کاربر رویداد کلیک در قسمتی از سایت رخ داد، یک سری عملیات دلخواه شما اجرا شوند، یا مثلا اگر کاربر در قسمتی از سایت دکمه ای از کیبورد فشار داد، یک سری عملیات دلخواه شما اجرا شوند و …

در جاوا اسکریپت رویداد های زیادی وجود دارد که برای یادگیری آن ها می توانید به دوره جاوا اسکریپت سبزلرن مراجعه کنید.

کاربرد های دیگر جاوا اسکریپت

از کاربرد های دیگر جاوا اسکریپت می توان به توسعه اپلیکیشن های موبایل (اندروید و IOS)، اپلیکیشن های PWA، اپلیکیشن های دسکتاپ و … اشاره کرد.

شما می توانید با یادگیری فریمورک های جاوا اسکریپت می توانید در حوزه های ذکر شده فعالیت کنید.

با فریمورک ElectronJs در حوزه برنامه نویسی دسکتاپ ، با ریکت نیتیو و ویو نیتیو در حوزه برنامه نویسی موبایل ، با ExpressJs در حوزه برنامه نویسی سمت سرور
و …

آموزش جاوا اسکریپت

سخن پایانی

همان طور که در این مقاله توضیح داده شد با پیشرفتی که جاوا اسکریپت داشته است، امروزه در زمینه های طراحی وب، برنامه نویسی سمت سرور، توسعه اپلیکیشن های موبایل و … استفاده می شود و همچنین بازار کار و محبوبیت فوق العاده ای دارد.

به نظر شما دلیلی برای یاد نگرفتن همچین زبانی وجود داره؟ قطعا نه.

پس پیشنهاد می کنم اگه به برنامه نویسی وب علاقه دارید، جاوا اسکریپت را به خوبی یاد بگیرید و مسلط بشید.

همچنین واسه کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاربرد های جاوا اسکریپت، ویدئوی این مقاله رو مشاهده کنین و اگه سوال، انتقاد یا پیشنهادی داشتین تو قسمت کامنت های مقاله بنویسید.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشه.

برای دیدن نمونه کاربرد جاوا اسکریپت در سایت های مختلف بر روی لینک کلیک کنید

تا مقاله بعدی خدانگهدار.

نظرات
ثبت نظر جدید

نظری برای این مقاله ثبت نشده است

آموزش جاوا اسکریپت