خطرات هوش مصنوعی
امروزه شاهد این هستیم که هوش مصنوعی با پیشرفت خیلی چشم گیری که در کمتر از 2 سال اخیر داشته بسیاری از جنبه های زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از کارها درحال ئابسته شدن به این ابزار هستند و دقیقا در همین نقطه است که بحث خطرات هوش مصنوعی مطرح میشود.
وابستگی زیاد به هوش مصنوعی خطرات زیادی را به همراه دارد؛ بعضی خطرات همین الان هم احساس میشوند مثل بیکار شدن افراد متخصص و… و بعضی خطرات هم احتمالاتی هستند که بزودی ممکن است رخ دهد.
در این مقاله از بلاگ سبزلرن به بررسی خطرات هوش مصنوعی در جنبه های مختلف زندگی خواهیم پرداخت و برخی از روشهای جلوگیری از آنها را نیز درکنار هم بررسی خواهیم کرد پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
معرفی خطرات هوش مصنوعی برای انسان ها
اول از همه بهتر است بدانیم ما به چه چیزی خطر میگوییم؟ زمانی که پدیده یا اتفاقی امنیت ما را تهدید کند یعنی در موقعیت خطر هستیم؛ پس با توجه به این اصلاح خطرات هوش مصنوعی که باعث میشود امنیت ما در موقعیت خطر قرار بگیرد را معرفی و بررسی خواهیم کرد:
- نداشتن امنیت شغلی
- نداشتن حریم خصوصی
- کنترل تسلیحات توسط هوش مصنوعی
- از بین رفتن روابط شغلی
- مشکلات مالی و اقتصادی
- کنترل توسط افراد بیگانه
- ساخت و انتشار اخبار جعلی با هویتهای افراد بصورت کاملا طبیعی
- و…
شما نیز در بخش کامنتهای همین مقاله به خطراتی که با آنها آشنا هستید چند مورد را بیان کنید.
همانطور که میدانید هوش مصنوعی یک سیستم یادگیرنده خودکار است و همیشه میتواند تصمیماتی بگیرد که برخلاف الگوریتم از پیش طراحی شده خود است پس مدیریت این موضوع بخش خیلی حیاتی و مهم است.
در آن طرف قضیه هم اگر هوش مصنوعی بهترین عملکرد خود را داشته باشد نتیجه چیزی جز از بین رفتن مشاغل توسط هوش مصنوعی نیست؛ زیرا هزینه خرید و استفاده از آنها خیلی بصرفهتر خواهد بود و تمام وقت میتوانند بدون خستگی و گرسنگی یا اتلاف وقت کارشان را انجام دهند.
اما با این وجود نگران خطرات هوش مصنوعی نباشید زیرا در ادامه به شما خواهم گفت که برنامه مقابله با این مشکلات چیه!
چگونگه با خطرات هوش مصنوعی مقابله کنیم؟
همانطور که میدانید بسیاری از ابزارها از جمله هوش مصنوعی نقاط مثبت و منفی خود را دارند؛ برای مثال چاقویی را در نظر بگیرید که میتوان با آن دزدی کرد یا به کمک آن غذایی بسیار لذیذ آماده کرد و هزاران نمونه از چیزهایی که احتمالا همین الان هم خودتان میدانید.
پیشنهاد مطالعه: هوش مصنوعی چیست؟
پس باید درک کنید که دنیا فقط در مورد خطرات هوش مصنوعی نیست زیرا کاربردهای مثبت آن نیز بسیار است؛ مانند سیسیتم های پزشکی و تشخیص بیماری و همینطور خودروهای بدون سرنشین و… پس عاقلانه نیست ابزاری به این قدرتمندی را کنار گذاشت، پس برای اینکه بتوان از خطرات احتمالی آن جلوگیری کرد باید اقداماتی صورت بگیرد که در ادامه به آنها میپردازیم:
- تدوین و تصویب قوانین برای هوش مصنوعی
- ایجاد چهارچوب و استاندارد برای توسعه و استفاده از هوش مصنوعی
- استفاده از هوش مصنوعی به عنوان ابزار کمک دهنده؛ نه یک ابزار اصلی
- ایجاد دسترسی های محدود
- عدم استفاده از آن در جاهایی که با منطق یا احساسات دخیل هستند
- مدیریت تمام بر روند و عملکرد آنها
افراد شناخته شده درباره هوش مصنوعی چه میگویند؟
استیون هاوکینگ فیزیکدان مشهور در زمینه خطرات هوش مصنوعی گفته : این فناوری قادر به یادگیری همه چیز است و یک روزی نیز از انسان برتر خواهد و جای آن را خواهد گرفت.
ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا و اسپیس ایکس گفته: هوش مصنوعی میتواند بسیار خطرناک باشد و اگر در دست آدم نادرستی باشد میتواند فاجعه به بار بیاورد!!
جفری هینتون که به عنوان پدر هوش مصنوعی جهان از آن یاد میشود گفته: هوش مصنوعی آن قدر باهوش خواهد شد که به جای انسان نیز تصمیم خواهد گرفت (لازم به ذکر است که او برای مطلع ساختن مردم از خطرات هوش مصنوعی از گوگل استعفا داد.)
آینده هوش مصنوعی چه خواهد بود؟
بخش زیادی از جامعه در آینده توسط هوش مصنوعی شکل خواهد گرفت و یک بخش جدا نشدنی از آن خواهد بود؛ به بیان واضحتر زندگی انسانها و هوش مصنوعی به هم وابسته خواهند بود.
شاید در نگاه اول این وابستگی برای شما ترسناک بنظر برسد اما به یاد داشته باشید که اگر انسان ها انتخاب میکردند همیشه پیاده به مقاصد خود بروند هیچوقت وسیلهای به نام ماشین وجود نداشت؛ هوش منصوعی نیز وجود دارد تا زندگی را برای ما انسان ها راحتتر کند. در ادامه به برخی زمینههایی که احتمالا هوش مصنوعی در آنها مشارکت داشته باشد را ذکر می کنیم:
پیشنهاد مطالعه: آینده هوش مصنوعی
1 | طول عمر و نامیرا شدن
همانطور که میدانید این قضیه از قدیم تا به امروز یکی از دغدغه انسان ها بوده و هست و به دنبال راهی برای جاودانه شدن هستند؛ و امروز فردی مثل ایلان ماسک پروژه نرولینک را راه اندازی کرده تا مغز انسان را به کامپیوتر وصل کند و موفیقت این پروژه قدم بسیار مهمی برای این هدف خواهد بود.
در آینده نیز شاهد این خواهیم بود که افراد بخشهای از جسم خود را مکانیکال یا به اصلاح عامیانه نیمه ربات میکنند به دلایل بسیاری مثل مشکلات جسمی یا قطع عضو و…
پس آنچنان هوش مصنوعی را دستکم نگیرید!!
2 | ماشینها با رانندگی خودکار
این هدف یکی از ایدههای بشریت بود که امروز در نسخه های خیلی کوچک و در برخی کشورها در حال استفاده استو در آینده قطعا رشد بسیار چشمگیری خواهد داشت.
3 | هوشمندسازی خانه
هوشمندسازی خانه نیز هدفی است که امروز بسیار بحث داغ و جذابی است که امروز نسخههای اولیه آن را در بسیاری از خانه ها شاهد هستیم و در آینده رشد عضیمی خواهد داشت. مثل نظافت خودکار خانه، آشپزی، مدیریت وضع سرمایش و گرمایش خانه و…
4 | تشخیص و درمان بیماری های سخت
اغراق نکردم اگر بگویم بشر همواره نیاز به ابزاری داشت تا بطور دقیق و راحت بیماری ها را تشخیص و درمان کندو این امر نیز به کمک هوش مصنوعی قابل دستیابی است.
جمع بندی
خطرات هوش مصنوعی هرچقدرم ریسک بالایی داشته باشند اما آینده بسیار به آن وابسته است و بدون آن ما نمیتوانیم آینده را بسازیم پس باید همواره در تلاش باشیم بخش از آینده باشیم و در شکل گیری آن نقش داشته باشیم.
نظری برای این مقاله ثبت نشده است