نصب جاوا اسکریپت | فعال و غیر فعالسازی javascript

جاوا اسکریپت که به اختصار Js هم گفته میشه، یکی از زبانهای برنامهنویسی رایج و کم حجم هست که معمولا توسط برنامهنویسان وب برای ایجاد وبسایتهای تعاملی، صفحات وب پویا، وب اپلیکیشن و حتی توسعه بازی استفاده میشه. معمولا جاوا اسکریپت رو در کنار HTML و CSS استفاده میکنند.
امروزه تقریباً تمام صفحات وب حاوی کدهای جاوا اسکریپت هستند که به وسیله اونها میتوان قابلیتهای مختلفی رو به وب اضافه کرد. در صورتی که جاوا اسکریپت به هر دلیلی در یک مرورگر غیر فعال بشه، منجر به محدودیت یا عدم دسترسی محتوا یا عملکرد صفحه وب خواهد شد.
در این مقاله آموزشی نحوه فعال کردن جاوا اسکریپت (نصب جاوا اسکریپت) در پنج مرورگر پرکاربرد ارائه شده است. علاوه بر این به آموزش دیگر روشهای نصب جاوا اسکریپت پرداخته شده است.
پس اگر در نصب جاوا اسکریپت مشکل دارید، در این مقاله باهم بررسی میکنیم که چطور این کار رو انجام بدیم.
اگه دوست داری رایگان جاوا اسکریپت رو کامل و پروژه محور یاد بگیری: آموزش رایگان جاوا اسکریپت
نصب جاوا اسکریپت بر روی مرورگر
دیگر روش های نصب جاوا اسکریپت
- روش Internal نصب جاوا اسکریپت
- روش External نصب جاوا اسکریپت
- روش inline نصب جاوا اسکریپت
بهترین روش برای نصب جاوا اسکریپت کدام است؟
خب الان ببینیم دلیل و کاربرد فعال کردن جاوا اسکریپت توی مرورگرها چیه؟ جاوا اسکریپت باعث میشه که صفحات وب پویاتر باشند. بهعنوان مثال اگر بخواهیم انیمیشنی اجرا کنیم یا بازی تحت وب انجام دهیم، به طور حتم به جاوا اسکریپت نیاز پیدا میکنیم، اما در برخی مواقع ممکنه جاوا اسکریپت در مرورگر ما فعال نباشه.در ادامه برای فعال کردنش گام به گام جلو میریم و باهم انجام میدیم.
آموزش نصب جاوا اسکریپت در مرورگر های فاقد جاوا اسکریپت
نصب جاوا اسکریپت بر روی مرورگر یکی از کارهایی است که افراد برای اجرای اسکریپت های جاوا اسکریپت باید انجام دهند.اگر مرورگر شما کد های جاوا اسکریپت را نشناسد شما نمی توانید به درستی با وب سایت کار کنید و حتی گاها وب سایت به درستی نمایش داده نمی شود! ممکن است شما هم با این پیغام مواجه شده باشید: ” برای اجرای این برنامه لطفا جاوا اسکریپت دستگاه خود را فعال کنید “. راه حل این مشکل نصب برنامه جاوا اسکریپت در مرورگر شماست.
در واقع برای تنظیم این که مرورگر مورد نظر ما کد های جاوا اسکریپتی را بشناسد یا نه، باید جاوا اسکریپت را در آن مرورگر فعال یا غیر فعال کنیم. اگرچه در حال حاضر جاوا اسکریپت روی تمامی مرورگرهای اینترنتی نصب شده و به صورت پیشفرض فعال هستند. با این حال ممکن است برای یک مرورگر این قابلیت غیرفعال باشد و شما نیاز به فعالسازی مجدد آن داشته باشید. در ادامه آموزش نصب جاوا اسکریپت بر روی مرورگر را برای شما ارائه می دهیم.
مراحل نصب جاوا اسکریپت در مرورگرهای مختلف، به صورت مجزا در قسمت زیر بیان شده است. در صورتی که بخواهیم از مرورگری که فاقد جاوا اسکریپت هست استفاده کنیم، میتوان از تگ <noscript> استفاده کرد.
اگر از اینترنت استفاده کنیم در صورت پشتیبانی نکردن مرورگر از جاوا اسکریپت، پیامی از این تگ بر روی صفحه نمایش نشون داده میشه.
فعال کردن جاوا اسکریپت در گوگل کروم Chrome
برای نصب جاوا اسکریپت یا بهتر بگم فعال کردن جاوا اسکریپت در مرورگر chrome، شما میتونید مراحل زیر رو انجام بدید.
در اولین مرحله، باید بر روی علامت سه نقطه Customize and control Google Chrome در قسمت بالا سمت راست مرورگر کروم کلیک کرده و گزینه settings رو انتخاب کنید.
در صفحه جدیدی که باز میشه گزینه Privacy and security رو انتخاب کنید.
- با کلیک روی Privacy and security صفحه زیر باز میشه و سپس گزینه Site settings رو انتخاب کنید.
- بعد از اینکه گزینه Site settings رو انتخاب کردید باید از قسمت Content گزینه JavaScript رو انتخاب کنید.
- در این قسمت، صفحه زیر با عنوان JavaScript باز میشه که میتونید از این صفحه، به همه سایتها اجازه اجرای JavaScript رو بدید. روی گزینه Sites can use Javascript کلیک کنید تا جاوا اسکریپت براتون فعال بشه.
- حال به همین راحتی می توانید فعال سازی جاوا اسکریپت کروم را انجام دهید.
دقت داشته باشید که ممکن هست در بعضی از مرورگرها در ورژن های مختلف مراحل با یکدیگر تفاوت داشته باشند ولی کلیت کار به همین صورت هست.
حالا اگر بخواهیم جاوا اسکریپت رو غیرفعال کنیم، مراحلی که بالاتر بررسی کردیم رو طی کنید و در آخر بجای کلیک روی گزینه Sites can use Javascript گزینه Don’t allow sites can use Javascript رو انتخاب کنید.
فعالسازی جاوا اسکریپت در فایرفاکس Firefox
تا اینجا متوجه شدید که برای مرورگر کروم چطور عمل کنید (چه مراحلی باید انجام بشه). حالا اگر مرورگر فایرفاکس بود چطور؟
- ابتدا مرورگر فایر فاکس را باز کنید.
- در قسمت آدرس بار، عبارت about:config را تایپ کرده و اینتر را بزنید.
- در پنجرهی نمایش داده شده، روی دکمهی Accept the Risk and Continue در وسط صفحه کلیک کنید.
- بعداز اینکه مراحل قبل رو انجام دادید، صفحه جدیدی باز میشه که شما باید مثل صفحه زیر عبارت javascript.enabled رو سرچ کنید.
- میبینید که عبارت true به ما نمایش داده شده است. این به معنای فعال بودن جاوا اسکریپت در مرورگر فایرفاکس ما هست. اگر هم بخواهید جاوا اسکریپت رو غیر فعال کنید، مثل تصویر زیر باید عمل کنید تا نصب جاوا اسکریپت غیرفعال بشه. در تصویر بالا اگر روی آیکونی که با فلش نمایش داده شده، کلیک کنید عبارت false رو به ما نمایش میده که این یعنی نصب جاوا اسکریپت غیرفعال شد.
نصب جاوا اسکریپت و فعال سازی آن در Microsoft Edge
نصب جاوا اسکریپت در مرورگر Edge هم مثل دو مرورگر بالا که باهم بررسی کردیم کار راحتی هست. برای این کار لازمه اول مرورگر Edge رو باز کنید. سمت راست قسمت بالای صفحه، روی سه نقطه کلیک کرده و گزینه Settings رو انتخاب کنید.
سپس گزینه Cookies and site permissions رو که در تصویر زیر نشان داده شده، انتخاب کنید.
- در سمت چپ صفحهای که باز میشود، گزینهی Site permissions را انتخاب کنید.
- در زیر سکشن Site permissions، روی باکس با عنوان جاوا اسکریپت کلیک کنید.
- اگر به تصویر بالا دقت کنید، زیر JavaScript عبارت Allowed نوشته شده. این عبارت به معنی فعال بودن جاوا اسکریپت هست، ولی اگر این عبارت رو مشاهده نکردید با کلیک روی JavaScript میتونید بهراحتی این کار رو انجام بدید.گزینه Allow (recommended) رو به حالت فعال ببرید تا مراحل نصب جاوا اسکریپت در مرورگر Edge کامل بشه.
نکته: در نسخهی ویندوز 10 Microsoft Edge، جاوا اسکریپت به صورت پیشفرض فعال هست و شما نیازی به نصب اون ندارید.
نصب جاوا اسکرپیت و فعالسازی آن در Internet Explorer
در سال 2022 مایکروسافت بالاخره تصمیم گرفت با مرورگر اینترنت اکسپلورر خداحافظی کند و کاربران این مرورگر را به آخرین نسخه مرورگر EDGE هدایت کرد. پس باهم نصب جاوا اسکریپت رو روی مرورگر Edge بررسی کنیم. اما در سیستم های قدیمی به نحوه زیر می باشد. نصب جاوا اسکرپیت Internet Explorer به شما امکان میدهد که تمام اسکریپتها را روی این مرورگر اجرا کنید. برای این کار کافی است مراحل زیر را طی کنید.
- در منوی مرورگر روی آیکون tools در گوشهی سمت راست بالا کلیک کنید و سپس گزینهی Internet Options را انتخاب کنید.
- در پنجره باز شده وارد تب Security شوید.
- در این بخش اول بررسی کنید که اینترنت به عنوان zone انتخاب شده و بعد در قسمت پایین روی دکمهی Custom level کلیک کنید.
- پنجرهی باز شده Security Settings – Internet Zone نام داره و شما باید سکشن Scripting را داخل اون فعال کنید.
- با فعال کردن این دکمه یک پنجرهی Warning برای شما باز میشه که میپرسه برای انجام این کار اطمینان دارید یا نه. شما باید yes را انتخاب کنید.
- حالا با زدن دکمهی ok این پنجره را ببندید.
- در صفحهی اصلی مرورگر آیکن رفرش را بزنید تا مرورگر صفحه را رفرش کنه.
فعال کردن جاوا اسکریپت در اپل سافاری apple safari
برای نصب جاوا اسکریپت روی سافاری ابتدا مرورگر سافاری رو باز کنید. دکمه command + , (ویرگول command +) رو همزمان بگیرید تا صفحه موردنظر باز بشه.
- در صفحهای که براتون باز میشه، روی گزینه Security کلیک کرده و تیک Web content رو فعال کنید تا نصب جاوا اسکریپت در مرورگر سافاری کامل بشه.و با برداشتن تیک موردنظر نصب جاوا اسکریپت غیرفعال خواهد شد.
نصب جاوا اسکریپت و فعال سازی آن در Opera
حالا میرسیم به مرورگر اپرا، همونطور که در بخش گوگل کروم نحوه فعال کردن جاوا اسکریپت رو دیدیم، در مرورگر اپرا هم مثل کروم این کار رو انجام میدیم.
اولین مرحله، ورود به بخش تنظیمات هست. به این صورت:
برای قسمت تنظیمات از سمت راست، بالا گزینه Easy setup رو انتخاب کنید. سپس گزینه Go to full browser settings رو بزنید.
و هم میتونید از سمت چپ، پایین گزینه settings رو بزنید و وارد تنظیمات مروگر شوید.
- بعداز اینکه مراحل بالارو انجام دادید، باید گزینه Privacy & security رو انتخاب کنید،
- در پنجرهی باز شده روی Site Settings کلیک کنید.
- حالا با انتخاب سکشن JavaScript که در تصویر زیر آمده، میتونید فرایند فعال کردن جاوا اسکریپت رو کامل کنید.بعداز انتخاب این گزینه صفحهای باز میشه که با کلیک روی Sites can use Javascript جاوا اسکریپت فعالمیشه و اگر گزینه پایین رو انتخاب کنید نصب جاوا اسکریپت در مرورگر اپرا غیر فعال میشه.
- برای فعال کردن JavaScript شما باید چک باکس را به حالت on یا روشن ببرید و برای غیرفعال کردن JavaScript چک باکس را خاموش کنید. همونطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید با انتخاب Sites can use Javascript فرایند نصب جاوا اسکریپت در مرورگر اپرا کامل میشه
دیگر روش های نصب جاوا اسکریپت
3 روش برای دانلود و نصب جاوا اسکریپت وجود دارد که در اصطلاح به آنها inline، internal و external گفته میشود که از بین آنها عمدتا از روش های internal و external استفاده میشود.
در ادامه مقاله با بررسی این سه روش میبینیم که چگونه جاوا اسکریپت را نصب کنیم و از آن استفاده کنیم. روش internal (داخلی) روش external (خارجی) روش inline (درون خطی)
- روش internal (داخلی)
- روش external (خارجی)
- روش inline (داخل خطی)
روش Internal نصب جاوا اسکریپت
Internal به معنای داخلی هست. یعنی ما برای استفاده از کدهای جاوا اسکریپت، همهی کدهارو داخل Html مینویسیم.
همونطور که قبلا Css را در صفحه Html داخل تگ های Style مینوشتیم، برای نوشتن کدهای جاوا اسکریپت به صورت internal نیز از تگ script استفاده میکنیم. تگ <script> یکی از تگهای عادی HTML هست و به مرورگر
میگوید محتوای این تگ، دستورات جاوا اسکریپت هست و توسط مفسر داخلی باید ترجمه و اجرا شوند.
به عنوان مثال قصد داریم جمله “به سایت سبزلرن خوش آمدید” رو به کمک جاوا اسکریپت به کاربرهای وبسایت نمایش دهیم.
اگر بخواهیم بهصورت خارجی این پیغام رو به کاربران نمایش دهیم بهصورت زیر عمل میکنیم. (برای نمایش پیغام در جاوا اسکریپت از متد alert استفاده میشه که در کد زیر خواهید داد.)
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>SabzLearn</title> </head> <body> <script> alert('به وب سایت سبزلرن خود آمدید') </script> </body> </html>
همونطور که میبینید داخل تگ body تگ script رو باز میکنیم و داخل اون، کدهای جاوا اسکریپتی موردنظرمون رو مینویسیم.
شاید براتون سوال پیش بیاد که قبلا فایل های Css رو داخل تگ head لینک میکردیم، چرا کد جاوا اسکریپت رو انتهای body نوشتیم!
عجله نکنید. در انتهای این مقاله به این موضوع هم خواهیم پرداخت.
روش External نصب جاوا اسکریپت
در این بخش از آموزش نصب جاوا اسکریپت، به بررسی روش نصب external میپردازیم. همونطور که از اسمش پیداست ما برای استفاده از کدهای جاوا اسکریپت، اونهارو داخل Html نمینویسیم بلکه اونها رو خارج از فایل Html داخل یک فایل جاوا اسکریپتی نوشته و سپس فایل رو به صفحه Html خود لینک میکنیم.
دقیقا مثل زمانی که کد های Css خود را داخل فایلی مثل style.css مینوشتیم و اونهارو به کمک تگ link به صفحه html خود لینک میکردیم، برای لینک کردن جاوا اسکریپت هم از تگ script استفاده میکنیم.
اما نکته قابل توجه اینجاست که فایلهای جاوا اسکریپتی رو با فرمت js ذخیره میکنیم. پس یک فایل به اسم script.js (با اسم دلخواه) ایجاد کرده و سپس همان کد alert را داخل اون مینویسیم:
alert('به وب سایت سبزلرن خود آمدید')
پس تا این قسمت یک فایل جاوا اسکریپت ایجاد کرده و داخل اون یک خط کد نوشتیم. حال نوبت این هست که این فایل رو به فایل Html خود لینک کنیم.
برای لینک کرد یک فایل خارجی از کد زیر استفاده میکنیم.
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>SabzLearn</title> </head> <body> <script src="script.js"></script> </body> </html>
همونطور که در کد بالا مشاهده میکنید، برای لینک کردن یک فایل جاوا اسکریپتی به Html، از تگ script استفاده میکنیم.
نکته بعدی این هست که هنگام لینک کردن فایلهای Css به کمک تگ link، برای آدرسدهی اونها از اتربیوت (صفت) href استفاده میکردیم، اما در تگ script برای آدرسدهی فایلهای جاوا اسکریپت از اتربیوت src استفاده میکنیم.
همونطور که میتونید چندین فایل Css را به پروژه خود لینک کنید، برای لینک کردن فایلهای جاوا اسکریپتی هم محدودیتی وجود نداره و میتوان چندین فایل جاوا اسکریپت رو به صفحه خود لینک کرد. برای لینک کردن هر فایل جاوا اسکریپت، باید یک تگ script داشته باشیم و نمیتونیم همه اونها رو با یک تگ script لینک کنیم. به کد زیر توجه کنید:
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>SabzLearn</title> </head> <body> <script src="script.js"></script> <script src="about.js"></script> <script src="contact.js"></script> </body> </html>
همونطور که مشاهده میکنید سه فایل script, menu, about رو به صفحه Html خود لینک کردیم.
نکته بعدی برای لینک کردن فایل های External جاوا اسکریپت، در مورد آدرسدهی اونها هست.
منظور اگر فایل جاوا اسکریپتی ما داخل پوشهای به نام codes قراره بگیره، هنگام لینک کردن اون، داخل src باید “codes/script.js” استفاده کنیم. پس برای لینک کردن فایل script.js، داخل پوشه codes شدیم و سپس اسم فایل رو فراخوانی کردیم.
همه قوانین و نکاتی که برای لینک کردن فایل های Css وجود دارند، برای لینک کردن فایل های جاوا اسکریپت نیز وجود دارند. به عنوان مثال اگر فایل جاوا اسکریپتی ما داخل یک پوشه ای به اسم codes قرار بگیرند، هنگاام لینک کردن از آدرس زیر استفاده می کنیم:
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>SabzLearn</title> </head> <body> <script src="codes/script.js"></script> </body> </html>
همان طور که مشاهده می کنید، برای لینک کردن فایل Script.js ابتدا داخل فولدر codes شدیم و سپس اسم فایل را فراخوانی کردیم.
همان طور که می دانید اگر فایل ما خارج از پوشه فعلی باشد، برای خارج شدن از پوشه فعلی از .. استفاده می کنیم.
فرض کنید فایل جاوا اسکریپتی ما یک پوشه خارج از پوشه فعلی قرار دارد. برای لینک کردن آن به شکل زیر عمل می کنیم:
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>SabzLearn</title> </head> <body> <script src="../script.js"></script> </body> </html>
به همین راحتی.
ضمنا، اگر هنگام لینک کردن فایل ها در مورد آدرس دهی آن ها مشکلی دارید، حتما ویدئوی آموزش نصب جاوا اسکریپت این مقاله را مشاهده کنید تا تمام سوالات و ابهامات شما در این زمینه برطرف شوند.
چرا فایل های js انتهای body لینک می شوند؟
شاید این سوال براتون پیش بیاد که آیا این یک اجبار است تا کد های جاوا اسکریپت همیشه باید انتهای body نوشته شوند یا میتوان اونهارو در قسمتهای دیگر صفحه Html هم نوشت و لینک کرد! به یاد داشته باشید که کدهای Html از بالا به پایین و بهصورت خط به خط اجرا میشوند. یعنی ابتدا خط 1 و سپس خط 2 و … یعنی تا زمانیکه خط 5 اجرا نشده باشد، خط 9 به هیچوجه اجرا نمیشود.
حال فرض کنید در یک فایل جاوا اسکریپت به اسم script.js قصد داشته باشیم با یک المنت h1 سر و کار داشته باشیم. اگر فایل script را در head لینک کنیم، ابتدا کد های جاوا اسکریپت لود شده و سپس وارد body میشود و تگ h1 را لود میکند. خب وقتی تگ h1 بعد از فایل script.js تعریف شده، نمی توانیم داخل script.js به آن دسترسی داشته باشیم و با خطا مواجه خواهیم شد.
پس در نتیجه همیشه سعی کنید کدهای جاوا اسکریپت مورد نیازتون رو انتهای تگ body بنویسید که اگر قصد کار با تگهای Html رو داخل فایل script.js داشتید، با مشکلی مواجه نشوید.
برای درک بهتر به کد زیر توجه کنید:
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <script src="script.js"></script> <title>SabzLearn</title> </head> <body> <h1>SabzLearn</h1> </body> </html>
همان طور که مشاهده می کنید فایل scrit.js را در خط 6 لینک کرده و تگ h1 را در خط 11 تعریف کردیم. بنا به ترتیب اجرا شدن کد ها، ابتدا خط 6 اجرا شده و خط 11 بعد از آن اجرا می شود. به این ترتیب اگر ما در خط 6 داخل فایل script.js قصد داشته باشیم با تگ h1 کار کنیم، چون هنوز همچین تگی تعریف نشده، با خطا مواجه می شویم.
پس در نتیجه همیشه سعی کنید کد های جاوا اسکریپت مورد نیازتان را انتهای تگ body بنویسید که اگر قصد کار با تگ های Html را داخل فایل script.js داشتید، با مشکلی مواجه نشوید.
روش Inline نصب جاوا اسکریپت
کلمه Inline به معنی “داخل خط” هست. یعنی ما کدهای جاوا اسکریپت مورد نیاز رو داخل هر خط از کدهای Html مینویسیم. به عنوان مثال فرض کنید قصد داریم برای یک تگ h1 رویداد onclick تعریف کنیم که اگر کاربر روی h1 مورد نظر ما کلیک کرد، یک پیغام به کاربر نمایش داده بشه ،یا رنگ متنی که داخل تگ p نوشته شده را تغییر دهیم، اگر بخواهیم همچین عملکردی رو به روش inline پیاده سازی کنیم، به شکل زیر عمل میکنیم:
<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>SabzLearn</title> </head> <body> <h1 onclick="alert('به سبزلرن خوش آمدید')">SabzLearn</h1> </body> </html>
همونطور که مشاهده میکنید، بدون استفاده از روشهای Internal و External برای المنت h1 رویداد click تعریف کردیم و اگر روی این تگ کلیک شود، متن “به سبزلرن خوش آمدید” برای کاربر نمایش داده میشود و متن This is red پس از اجرا به رنگ قرمز اجرا میشود.
اما موضوع مهم این هست که برای هر کار دلخواهی نمیتونیم از روش Inline استفاده بکنیم و روش Inline یکی از روشهای استفاده از جاوا اسکریپت هست که فقط برای تعریف رویدادهای مختلف استفاده میشود. تغییر ظاهر به روش inline تنها برای مواردی باید استفاده بشه که بخواهید یک تگ HTML خاص رو به صورت مستقل و بدون وابستگی به سایر تگ ها تغییر شکل و ظاهر بدید. برای تغییر ظاهر به روش inline از ویژگی style درون تگ (که در تصویر بالا مشاهده کردید) استفاده میشه.
بهترین روش برای نصب جاوا اسکریپت کدام است؟
در قسمتهای قبلی مقاله با سه روش inline, internal و external آشنا شدیم. همونطور که گفتیم برای استفاده از inline محدود هستیم پس این روش رو در نظر نمیگیریم.
اما واقعا از بین روشهای internal و external کدام یک رو باید انتخاب کنیم؟
زمانی که کاربر برای اولین بار وارد وب سایت شما میشود، تمام فایلهای اکسترنال وبسایت برای کاربر دانلود میشوند تا در مرورگر اجرا شوند. این فایلهای اکسترنال بعد از دانلود شدن، در قسمتی از مرورگر به نام Cache ذخیره میشوند و اگر کاربر برای بار دوم وارد وب سایت شد، فایل های اکسترنال دانلود نمیشوند و از همان cache برای کاربر اجرا میشوند. در واقع این عمل باعث افزایش سرعت وب سایت میشود. چون کاربر منتظر دانلود شدن فایلهای اکسترنال نمیماند و همچنین اینترنتی برای دانلود اونها مصرف نمیشود. اما این عمل در روش Internal وجود ندارد. یعنی کدهایی که به شکل Internal نوشته میشود، به هیچ وجه در مرورگر کاربر ذخیره نمیشوند و هر بار که کاربر وارد وب سایت شما می شود، باید منتظر لود شدن کد های Internal بمانند. پس بنا بر توضیحات داده شده، بهتر هست که همیشه از روش External برای دانلود و نصب جاوا اسکریپت استفاده کنیم.
نصب جاوا اسکریپت در اندروید
برای نصب جاوا اسکریپت اندروید نیز شما نیاز به دسترسی به تنظیمات مرورگر اندروید دارید. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:
- گوگل کروم را باز کنید.
- در گوشهی بالای سمت راست مرورگر روی آیکن سه نقطه بزنید.
- در منوی دراپ داون ظاهر شده، گزینهی setting را انتخاب کنید.
- در سکشن Advanced روی Site settings بزنید.
- جاوا اسکریپت را انتخاب کنید.
- گزینهی جاوا اسکریپت را در این قسمت فعال کنید.
نصب کردن جاوا اسکریپت در ios
برای نصب کردن جاوا اسکریپت ios یعنی در مرورگر Safari نسخهی سیستم عامل ios، شما باید مراحل زیر را طی کنید:
- در قسمتhome روی setting یعنی آیکن بزنید.
- در صفحهی تنظیمات به سمت پایین اسکرول کنید و روی safari بزنید.
- در صفحهی safari به سمت پایین اسکرول کرده و گزینهی Advanced را انتخاب کنید.
- در این صفحه قسمتی تحت عنوان جاوا اسکریپت وجود دارد که میتوانید با گزینهی on و off آن را فعال یا غیرفعال کنید.
سخن پایانی، نصب
جاوا اسکریپت یکی از زبانهای برنامه نویسی فرانتاند و سمت کلاینت به حساب میاد که میتوان به وسیله اون قابلیتهای عملکردی بسیاری رو به صفحه وب اضافه کرد. در اکثر مرورگرهای امروزی، جاوا اسکریپت فعال هست؛ چنانچه در مرورگری این قابلیت فعال نباشه یا به طور ناخواسته غیر فعال شده باشه، میتوان از این مقاله آموزشی برای فعالسازی جاوا اسکریپت بهره برد. در این مقاله به مباحثی مانند آموزش نصب جاوا اسکریپت در ویندوز و مرورگرهای مختلفی از جمله فایرفاکس، کروم ، سافاری، اپرا پرداخته شده است. علاوه بر این روش، روش دیگر از جمله inline، internal و external آموزش داده شده است.
این مبحث بخش کوچکی از سری آموزشهای جاوا اسکریپت سبزلرن هست که میتونید به زبان ساده و دور از پیچیدگی، خیلی راحت و کامل یاد بگیرید و مسلط باشید.
اگر سوال یا پیشنهادی در این زمینه داشتید، حتما در قسمت کامنت های مقاله مطرح کنید تا به آن پاسخ داده شود.
سوالات متداول
- آیا امکان نصب جاوا اسکریپت اندروید روی تمامی مرورگرهای این سیستم عامل وجود دارد؟
بله شما میتوانید جاوا اسکریپت را روی مرورگر خود اندروید، کروم یا هر مرورگر دیگری در این سیستم عامل فعال کنید.
- برای فعال سازی جاوا اسکریپت به چه چیز نیاز داریم؟
جاوا اسکریپت یک زبان سمت کلاینت است؛ یعنی کدهای آن در مرورگر اجرا میشوند و برای فعال سازی آن نیازی به نصب هیچ برنامهی اضافهای در سرور ندارید. البته در مواردی این استثنا وجود دارد که سرور نیاز به نصب node.js داشته باشد.
- در سیستم عامل لینوکس اوبونتو چگونه جاوا اسکریپت را نصب کنیم؟
- ابتدا ترمینال را باز کنید یا اینکه Ctrl + Alt + T را فشار دهید.
- شما باید node.js را نصب کنید. برای این کار کافی است عبارت sudo apt install nodejs را در ترمینال بنویسید.
- پس از نصب جاوا اسکریپت لینوکس، شما میتوانید با این دستور نسخهی نصب شده را بررسی کنید: node -v or node –versio
- آیا نصب و اجرای جاوا اسکریپت رایگان است؟
بله یکی از بزرگترین مزایای برنامه جاوا اسکریپت این است که کاملا رایگان بوده و هر کسی میتواند بدون پرداخت هزینه از آن استفاده کند.
- آیا با جاوا اسکریپت میتوان فایل ساخت؟
بله شما میتوانید با این زبان به راحتی یک فایل را داخل مرورگر خود بسازید و حتی به کاربران اجازه دهید تا آن را دانلود کنند. حتی این امکان وجود دارد که برای فایل خود نام و نوع mime مناسب انتخاب کنید. شاید برایتان جالب باشد بدانید برای اینکار شما تنها نیاز به چند خط کد دارید
این مطلب هنوز هیچ نظری نداره، تو اولیش رو بنویس :)