پیشنهاد شگفت‌انگیز سبزلرن: 50% تخفیف خرید دوره پروژه های خلاقانه با جاوااسکریپت
مشاهده دوره
13 ثانیه
10 دقیقه
2 ساعت
0 روز

آموزش حلقه ها در جاوا اسکریپت- بهترین تکنیک های تکرار در این زبان+ ویدئو

عرفان جهانشاهلو
1399/07/04
773
00:00
00:00

سلام خدمت همراهان عزیز سایت سبزلرن. در این مقاله قصد داریم به آموزش حلقه ها در جاوا اسکریپت بپردازیم. حلقه ها یک راه سریع و آسان برای انجام کارهای تکراری در برنامه نویسی است. شما میتوانید به حلقه های جاوا اسکریپت به عنوان یک بازی کامپیوتری نگاه کنید که به یک نفر می گویید که کاری را در x مرحله برای شما انجام دهد. این قابلیت برای اجرای شمارنده ها بسیار ایده آل است.

در اینجا قصد داریم به طور مفصل مبحث حلقه در جاوا اسکریپت را بررسی کنیم. لطفا تا انتهای آموزش حلقه ها در جاوا اسکریپت با ما همراه باشید.در هر زبانی ما با حلقه ها سرکار داریم اما در این مقاله قرار هست در مورد حلقه ها در زبان قدرتمند جاوا اسکریپت یا java script صحبت کنیم.

آموزش حلقه ها در جاوا اسکریپت

قبل از آموزش حلقه ها در جاوا اسکریپت بد نیست توضیح کوتاهی درباره حلقه ها بدهیم. حلقه‌ ها در همه زبان‌های برنامه‌ نویسی حضور دارند و یکی از اجزای بسیار مهم اغلب این زبان‌ها محسوب می‌شوند. حلقه‌های برنامه ‌نویسی همگی برای اجرای چندباره کارهای یکسان استفاده می‌شوند. این وضعیت در برنامه‌ نویسی به نام تکرار (iteration) نامیده می‌شود .

منظور ما از اجرای چند باره , چک کردن یک شرط یا عملیات است و این فرآیند تا زمان رسیدن به نتیجه ی مطلوب ادامه خواهد داشت. حلقه های جاوا اسکریپت هم مانند حلقه های خیلی از زبان های دیگر به طور معمول دارای ویژگی‌های زیر هستند:

  • شمارنده: متغیری که با یک مقدار خاص مقداردهی اولیه می‌شود. این همان نقطه آغاز حلقه است.
  • شرط خروج: معیاری است که با توجه به آن حلقه متوقف می‌شود و این شرط معمولاً رسیدن شمارنده به یک عدد خاص است.
  • تکرارکننده: به طور کلی شمارنده را در هر تکرار حلقه به مقدار کوچکی افزایش می‌دهد تا این که به شرط خروج برسد.

انواع حلقه در جاوا اسکریپت

در ادامه ی مبحث می خواهیم اهمیت انواع حلقه در جاوا اسکریپت را بدانیم تا به اینجا با مفاهیم سطح بالای حلقه ‌ها آشنا شدیم؛ اما احتمالاً با خود فکر می‌کنید که این حلقه ‌ها چه کمکی به بهتر نوشتن کدهای جاوا اسکریپت می‌کنند؟ همان طور که پیش‌تر گفتیم انواع حلقه در جاوا اسکریپت کلاً به انجام تکراری کارها مربوط هستند و بدین ترتیب باعث افزایش سرعت اجرای کارهای تکراری می‌شوند.

در اغلب موارد، کد در هر بار تکرار حلقه اندکی متفاوت خواهد بود و این بدان معنی است که ما می‌توانیم کل یک مجموعه کار را که مشابه اما اندکی متفاوت است را با استفاده از حلقه به اجرا برسانیم. اگر محاسبات زیادی داشته باشید که قرار است اجرا کنید، بدیهی است که باید هر بار محاسبه متفاوتی را انجام دهید، و نمی‌خواهید که یک محاسبه یکسان را بارها اجرا کنید.

نحوه عملکرد حلقه for در جاوا اسکریپت

یکی از پر کاربرد ترین حلقه ها در javascript ، حلقه ی for می باشد. از حلقه for در جاوا اسکریپت برای تکرار یک عمل به تعداد مشخص استفاده می شود. در این حلقه ، از یک متغیر به عنوان شمارنده یا کنترل کننده حلقه استفاده می شود . این متغیر در ابتدای اجرای حلقه ، مقدار دهی اولیه شده و اجرای مجدد حلقه با یک عبارت شرطی کنترل شده که در صورت درست بودن شرط ، دستورات حلقه یکبار اجرا می شود و با هر بار اجرای حلقه متغیر حلقه به اندازه گام تعیین شده ، افزایش یا کاهش می یابد

اگر با وجود توضیحات داده شده در مورد حلقه for در جاوا اسکریپت قادر به یادگیری و درک مفهوم این دستور نشده اید حتما به ویدیو بالای صفحه مراجعه کنید تا با حل یک مثال کاربردی (سیستم جمع نمرات دانشجویی) به درک عمیقی  دستور حلقه for در جاوا اسکریپت دست یابید.  در این ویدئو به آموزش حلقه ها در جاوا اسکریپت می پردازیم.

استاندارد برای انواع حلقه در جاوا اسکریپت

در این بخش به بررسی برخی سازه‌های خاص حلقه های تکرار در جاوا اسکریپت می‌پردازیم. نخستین سازه که در اغلب موارد در کد خود از آن استفاده خواهید کرد، حلقه for است که دارای ساختار زیر است:

1.کلیدواژه for که متعاقب آن یک جفت پرانتز آمده است.

2.درون این پرانتزها ما سه آیتم داریم که با نقطه‌ویرگول از هم جدا شده‌اند:

  • مقدار اولیه (initializer): این مورد به طور معمول متغیری است که برابر با یک عدد تعیین می‌شود و برای شمارش دفعاتی که انواع حلقه در جاوا اسکریپت اجرا خواهد شد استفاده می‌شود. همچنین در برخی موارد به عنوان یک «متغیر شمارنده» (counter variable) استفاده می‌شود.
  • شرط خروج (exit condition): همان طور که قبل‌تر اشاره کردیم، این مورد به تعریف زمانی می‌پردازد که حلقه های جاوا اسکریپت باید متوقف شوند. این مورد عموماً به صورت یک عملگر مقایسه‌ای است و یک آزمون است که بررسی می‌کند یا شرط خروج برقرار شده است یا نه.
  • «عبارت نهایی» (final-expression): این مورد به طور معمول هر بار که حلقه یک تکرار کامل را اجرا می‌کند ارزیابی یا اجرا می‌شود. این مورد عموماً برای افزایش (با در برخی موارد کاهش) متغیر شمارنده استفاده می‌شود و آن را به مقدار شرط خروجی نزدیک‌تر می‌کند. در حلقه های تو در تو در جاوا اسکریپت ما به تعداد حلقه ها دستور نهایی داریم.

3.یک جفت آکولاد که شامل بلوک کد هستند و این کد در هر بار تکرار انواع حلقه در جاوا اسکریپت اجرا خواهد شد.

آموزش حلقه ها در java script

شکستن حلقه های تکرار در جاوا اسکریپت

در حلقه های تکرار در جاوا اسکریپت قابلیتی وجود دارد تحت عنوان شکستن یا break. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که شاید ما قصد داشته باشیم قبل از رسیدن به نتیجه ی مطلوب حلقه ی تکرار خود را ببندیم برای این کار نیاز است از دستور break  (شکستن) برای انواع حلقه ها در جاوا اسکریپت استفاده کنید در ادامه توضیحی کامل تر در این باره میدهیم.

اگر می‌خواهید پیش از اجرای همه تکرارهای حلقه های جاوا اسکریپت از آن خارج شوید می‌توانید از گزاره یا دستور break استفاده کنید. این امر به این شکل است که برای مثال ما حلقه ای ایجاد کرده ایم که وظیفه دارد اعداد بین 0 تا 100 را برای ما بشمارد, ما با استفاده از دستور break قادر خواهیم بود که این حلقه را در هر عددی که بخواهیم متوقف کنیم و از ادامه یافتن روند آن جلوگیری کنیم.

این روند در حلقه های تو در تو در جاوا اسکریپت کاربرد خوبی دارد و می تواند از اجرای اضافه دستور جلوگیری کند. به شما عزیزان پیشنهاد میکنیم برای درک عمیق تر مطالب گفته شده در این مقاله و همچنین آشنایی با حلقه ی While در جاوا اسکریپت ویدیو مربوط به این مقاله را تماشا کنید.

جمع بندی

 بحث حلقه ها در جاوا اسکریپت و یا کلا در برنامه نویسی چیزی نیست که شما بتونید با دیدن یک ویدئو یا خواندن چند مقاله اون رو به خوبی یاد بگیرید. توی این مقاله سعی کردیم کلیات مباحث حلقه های جاوا اسکریپت از جمله حلقه های ساده و حلقه های تو در تو در جاوا اسکریپت را توضیح بدیم. با دیدن ویدیوی آموزشی می تونید جزییات پیاده سازی انواع حلقه در جاوا اسکریپت را هم یاد بگیرید.

ما  در  دوره های سایت سبزلرن یکی از مواردی که همیشه به دانشجو تاکید میکنیم. تمرین هستش ! خود بنده در اوایل شروع هم نمیتونستم خیلی از موارد رو به خوبی درک کنم. اما به مرور وقتی دست به کد شدم و سعی کردم برای خودم یک سری پروژه های خلاقانه ای رو پیاده سازی کنم خیلی از چیز هارو تونستم درک کنم. بحث حلقه های جاوا اسکریپت هم نیاز به تمرین و تکرار زیاد داره برای یادگیری.

درکل هدفم از این حرفا این هستش که به شما خواننده محترم تفهیم کنم که خیلی چیز هارو شما در دنیای واقعی در پروژه های مختلف بهتر میتونید درک کنید. امیدوارم که از این مطلب خوشتون اومده باشه. و ویدیو رو هم نگاه کرده باشید. و اگه نظری یا انتقادی داشتید حتما حتما برامون این زیر بنویسید ! ما در وب سایت سبزلرن. پذیرای پیشنهادات و انتقادات مخاطبین عزیزمون هستیم (:

نظرات
ثبت نظر جدید

نظری برای این مقاله ثبت نشده است

آموزش جاوا اسکریپت