پایتون چیست؟ | بررسی کامل و جامع زبان برنامه نویسی پایتون
پایتون چیست؟ احتمالا این کلمه جدیدا به گوشتان خورده و کنجکاو شدید که اصلا پایتون چیه؟ اگر هم آموزش پایتون را گذرانده باشید احتمالا فقط کنجکاو هستید اطلاعاتتان را افزایش دهید؛ نگران نباشید چون با این مقاله به جواب تمام سوالاتتان خواهید رسید و دیگر از این سایت به آن سایت نخواهید رفت پس تا آخر مسیر این مقاله همراه ما باشید.
پایتون چیست؟
زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالا است؛ زبان برنامه نویسی سطح بالا، به زبانی گفته میشود که: درک آن برای انسان راحت است. سطح بالا بودن پایتون یکی از مهمترین دلایل محبوبیت آن است؛ ساختار زبان پایتون تشکیل شده از کلمات انگلیسی و اعداد ریاضی است که یادگیری و استفاده از آن را بسیار ساده کرده است.
به شما پیشنهاد میکنیم پادکست کوتاه زیر را به صورت کامل گوش کنید تا متوجه بشید پایتون چیست.
پس شما به عنوان یک شخص عادی در هر سنی که باشید قادر به یادگیری آن هستید البته اگر آموزش پایتون از صفر تا صد را در کنار تیم حرفهای سبزلرن طی کنید؛ لازم است ذکر کنم که شما در مسیر یادگیری پایتون از پشتیبانی تمام وقت برخوردار خواهید بود و چندین پروژه متنوع را در کنار مدرس توسعه خواهید داد آن هم بهصورت کاملا رایگان، پس فرصت رو غنیمت بشمرید و همین حالا در این دوره شرکت کنید.
یادگیری پایتون ممکن است راحت باشد اما این دلیل بر قوی نبودن آن نیست؛ در ادامه به شما خواهم گفت که شما پس از یادگیری و تسلط بر زبان برنامه نویسی پایتون قادر به انجام چه کارهایی خواهید بود اما ابتدا بهتر است با تاریخچه پایتون و علت بهوجود آمدن آن آشنا شوید تا درک بهتری از ماهیت آن داشته باشید.
تاریخچه پایتون از گذشته تا امروز
زبان برنامه نویسی پایتون در سال 1991 توسط شخصی به نام «خیدو فان روسوم» توسعه داده شد. هدف اصلی از توسعه پایتون افزایش خوانایی کد و راحتی در برنامه نویسی بود.
همانطور که اکثر شما ممکن است از قبل اطلاع داشته باشید که زبانهای برنامه نویسی خیلی سخت و پیچیده هستند و حتی خواندن کد آنها برای یک فرد عادی تقریبا غیر ممکن است؛ با به وجود آمدن زبان برنامه نویسی پایتون این معادله نقض شد، چون پایتون یک زبان نزدیک به زبان انسان است و یادگیری آن برای همه راحت است.
بگذارید داستان خالق پایتون و ایده ساخت پایتون را باهم بشنویم اما ابتدا باید به سال 1989 برگردیم…
حکایت این داستان در تعطیلات کریسمس در شهر آمستردام هلند شروع میشود؛ قهرمان داستان ما یک برنامه نویس هلندی به نام «خیدو فان روسوم» است که آن زمان در مؤسسهی تحقیقات ریاضی و علوم کامپیوتر «CWI» مشغول به کار بود.
در آن زمان «خیدو فان روسوم» در این شرکت مشغول توسعه زبان ABC بود، این زبان برای سیستم عامل Amoeba قابل استفاده بود. قهرمان قصه ما علاقه زیادی به این زبان پیدا کرده بود اما این زبان مشکلات زیادی داشت پس در زمان تعطیلات کریسمس برای سرگرم شدن تصمیم گرفت برای خودش یک زبان برنامه نویسی سادهتری خلق کند که مشکلات زبان ABC را نداشته باشد.
پس در همین هنگام ایده خود را عملی کرد و این زبان بینقص را ساخت، اما برای نام گذاری آن دچار مشکل شده بود؛ در همین حین تلوزیون در حال پخش برنامه « Monty Python’s Flying Circus » در شبکه BBC بود، در آن لحظه چشمان « خیدو فان روسوم » برق عجیبی زد؛ او از نام Python بسیار خوشش آمد؛ یک نام کوتاه و مرموز… همین است!!! تصمیم گرفت نام این زبان بینقص را “پایتون” قرار دهد.
البته لازم است بگم که به دلیل الگو برداری از زبان ABC این مسئله توسط شرکت «CWI» با شکایات زیادی همراه بود اما این زبان با تمام قدرت در سال 1991 منتشر شد و نسبت به تمام زبانهای برنامه نویسی نظیر «C» و «++C» و «Java» سادهتر و بهینهتر بود.
کاربرد پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان عمومی محسوب میشود؛ به این معنی که شما با یادگیری یک زبان قادر خواهید بود در زمینههای مختلف فعالیت کنید به قولی با یک سنگ چند نشان را هدف قرار میدهید؛ در جدول زیر کاربرد های پایتون در زمینه های مختلف آمده است. اگر دوست دارید بیشتر با آنها آشنا شوید می توانید ادامه مقاله را مشاهده کنید.
لیست کاربرد های پایتون | ||
---|---|---|
طراحی سایت | هک و امنیت | بازی سازی |
ساخت اپلیکیشن موبایل | مصور سازی داده | علوم داده |
توسعه نرم افزار | شبکه | استفاده در علم پزشکی |
هوش مصنوعی |
کاربرد پایتون در طراحی سایت
در طراحی سایت از پایتون به عنوان یک زبان قدرتمند برای توسعه بک اند سایت استفاده میشود؛ زبان پایتون به دلیل سرعت و پردازش بالایی که دارد یک گزینه بسیار قدرتمند برای توسعه بک اند سایت است.
پایتون به دلیل داشتن کتابخانههای قدرتمند و همینطور فریمورکهایی مانند جنگو و فلسک باعث میشود بک اند سایت را سادهتر و راحتتر پیاده سازی کنید؛ شما میتوانید مقاله بک اند چیست را مطالعه کنید تا درک کاملی از مسیر شغلی توسعه دهنده بک اند با پایتون پیدا کنید.
کاربرد پایتون در هک و امنیت
زبان برنامه نویسی پایتون یکی از محبوبترین زبانها نزد هکرها است؛ این زبان به دلیل داشتن کتابخانههای قدرتمند در این زمینه بهترین گزینه برای فعالیت در زمینه هک و امنیت محسوب میشود.
شما با استفاده از پایتون قادر خواهید بود ابزارهای هک توسعه بدهید، آنالیز امنیت و تمام بخشهای مربوط به آن را یاد بگیرید؛ پس اگر علاقهمند به فعالیت در زمینه هک و امنیت هستید، پایتون بهترین گزینه برای شماست.
کاربرد پایتون در بازی سازی
با پیشرفت تکنولوزی امروزه زمینه بازی سازی به یک صنعت پول ساز تبدیل شد و برای همین اکثر شرکتها برای توسعه بازی های خود به دنبال برنامه نویسها و متخصصهای ساخت بازی هستند.
شاید باورتان نشود اما زبان برنامه نویسی پایتون در بازی سازی نیز کاربردهای زیادی دارد و بازیهای زیادی از جمله Battlefield با استفاده از پایتون ساخته شده اند.
بازی های ساخته شده با پایتون به طور چشمگیری درحال افزایش هستند پس اگر شماهم از علاقه مندان به این صنعت هستید میتوانید با یادگیری پایتون و با استفاده از کتابخانه pygame و سایر کتابخانه های بازی سازی به هدف خود برسید.
کاربرد پایتون در ساخت اپلیکیشن موبایل
از دیگر کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون ساخت اپلیکیشنهای موبایل است؛ شما با یادگیری زبان پایتون و تسلط به کتابخانه kivy قادر خواهید بود در زمینه توسعه برنامه موبایل با پایتون فعالیت کنید.
امروزه شاهد این هستیم که اکثر افراد فعالیتهای خودشان را از طریق موبایل انجام میدهند، پس با یادگیری این مهارت میتوانید درآمد خوبی کسب کنید.
از برنامه های ساخته شده با پایتون میتوانم به : اینستاگرام، یوتیوب، اسپاتیفای و حتی گوگل اشاره کنم.
کاربرد پایتون در مصور سازی داده
شاید بهتر است ابتدا به شما بگوییم که مصور سازی داده چیست؟ فرض کنید دیجی کالا یا هر برند بزرگ دیگری تصمیم بگیرد یک گزارش سالانه آماده کند که تمام اعداد و ارقام مربوط به تعداد مشتریان، سفارشات، دادههای مالی، هزینهها و … در اون وجود داشته باشد. با توجه به این که این اطلاعات مربوط به میلیونها نفر هستند، فکر میکنید بهترین روش برای نشان دادن و مقایسه این اعداد و ارقام فایل متنی خواهد بود؟ یا انواع نمودارهای گرافیکی؟!
یک مثال سادهتر را در نظر بگیرید: نقشهای بود که در زمان شیوع کرونا، استانها را به رنگ های مختلف آبی، زرد، نارنجی و قرمز تقسیم می کرد و مخاطب در چند ثانیه کاملا متوجه میشد اوضاع کشور و هر استان در چه شرایطی هست.
اینها نمونهای از کاربرد و اهمیت به تصویر درآوردن یا همون مصورسازی داده هست که به خاطر مزایای فوق العادهای که دارد، در همه علوم و زمینه ها استفاده میشود.
حالا که فهمیدیم مصور سازی داده چیست و چه اهمیتی دارد، بهتر است بدانید زبان برنامه نویسی پایتون از قدرتمندترین زبانها در این زمینه است و شما با یادگیری آن قادر خواهید بود در این زمینه فعالیت کنید.
کاربرد پایتون در علوم داده
علم داده به تجزیه و تحلیل داده و همینطور ذخیر آن گفته میشود؛ در گذشته شرکتهای بزرگ نظیر گوگل و شرکت های فناوری اطلاعات از متخصصین علوم داده استفاده میکردند، اما در سالهای اخیر با افزایش کسب و کارها این زمینه نیز همهگیر شد.
از نمونههای آن میتوانم به شرکت ایرانی دیجیکالا اشاره کنم؛ که تمام اطلاعات و دادهها را تحلیل و بهترین محصولات را به مناسبترین مشتری ارائه میدهد و این فقط بخش کوچکی از فعالیت یک متخصص داده محسوب میشود.
ابزارهای زیادی برای زمینه علوم داده وجود دارد اما از قدرتمندترین و محبوبترین آنها میتوان به زبان برنامه نویسی پایتون اشاره کرد؛ پس اگر علاقهمند به فعالیت در این زمینه هستید، یادگیری پایتون شما را به اهدافتان میرساند.
کاربرد پایتون در توسعه نرم افزار
توسعه برنامه دسکتاپ با زبان برنامه نویسی پایتون یکی از مواردی است که اخیرا توسط برنامه نویسها مورد استقبال شدید قرار گرفته است؛ شما میتوانید با تسلط به کتابخانه Tkinter در پایتون نرم افزارهای دسکتاپ بسازید و آن را به دلخواه خود شخصی سازی کنید.
قدرت پایتون را نباید در هیچ زمینهای دستکم گرفت زیرا برای هر مشکلی یک راه حل و برای هر زمینهای یک کتابخانه یا فریمورک دارد.
کاربرد پایتون در شبکه
زبان برنامه نویسی پایتون یکی از مهمترین ابزارهای شبکه کارها محسوب میشود؛ از جمله کاربردهای پایتون در شبکه میتوان به مدیریت و پیکربندی شبکه همینطور نوشتن ماژولهای مدیریت شبکه، تنظیم سطح دسترسی، تنظیم و کار با پروتکلها و حتی تست امنیت شبکه و… استفاده کرد؛ اگر قصد فعالیت در زمینه شبکه را دارید، یادگیری پایتون را حتما در برنامه خود قرار دهید.
کاربرد پایتون در پزشکی
زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل کاربردهای فراوان نظر تمام زمینهها و مشاغل از جمله پزشکی را نیز به خود جلب کرده است؛ در ادامه برخی از کاربردهای پایتون در پزشکی را مشاهده میکنیم:
- ساخت اپلیکشن های مشاوره پزشکی، نوبت دهی و…
- نرم افزارهای مدیریت سیستم بیمارستان ها
- تشخیص بیماری ها به کمک تصاویر و نمونه ها
- پیش بینی روند پیشرفت بیماری
کاربرد پایتون در داده کاوی
شاید واژه داده کاوی کمی عجیب باشد پس ابتدا به شما خواهم گفت که داده کاوی چیست؟ به «علم جمع آوری اطلاعات» داده کاوی گفته میشود؛ حال نقش پایتون در داده کاوی چیست؟
پایتون با داشتن کتابخانههای قدرتمندی مثل Numpy و Scipy و همینطور Matplotlib و سایر کتابخانههای قدرتمند دیگر بهترین گزینه برای افراد علاقمند به این زمینه به شمار میرود.
دلایل استفاده از پایتون در داده کاوی به صورت زیر است:
- سهولت یادگیری
- مقیاسپذیری بالا
- کتابخانههای قدرتمند و جامع
- قدرت بالا در علوم داده و الگوریتم
کاربرد پایتون در هوش مصنوعی
هوش مصنوعی، واژهای که امروزه ورد زبان تمام افراد است، تکنولوژیای که هرکاری را برای شما انجام میدهد؛ اغراق نکردهام اگر گفته باشم بخش بزرگی از آینده توسط هوش مصنوعی اداره خواهد شد؛ پس یادگیری این زمینه برای شما میتواند بسیار مفید و آیندهدار باشد.
جالب است بدانید زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل داشتن کتابخانههای علوم داده و یادگیری ماشین و… قویترین گزینه برای توسعه هوش مصنوعی به شمار میرود پس اگر علاقهمند به یادگیری هوش مصنوعی هستید پایتون گزینه خیلی قدرتمندی برای شما است.
چند عدد از قدرتمندترین هوش مصنوعی های دنیا:
- Chat-gpt (مکالمه و ارائه اطلاعات به زبان انسان)
- Pictory (تولید کننده ویدیو)
- Jasper (دستیار نویسنده)
- Murf (تبدیل متن به گفتار)
این موارد تنها چند هوش مصنوعی شناخته شده هستند قطعا هزاران هوش مصنوعی با کاربردهای فراوان وجود دارد؛ در ادامه مقاله python چیست به معرفی کتابخانه خواهیم پرداخت و واژه کتابخانه که در این بخش زیاد به آن اشاره کردیم را به شما خواهیم گفت پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
مزایا و معایب پایتون
از مزایای پایتون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یادگیری آن آسان است
- قابل استفاده در تمام سیستم عاملها
- مدیریت خطا در پایتون راحت است
- کتابخانه ها و فریمورک های قدرتمندی دارد
- کدها منبع باز است و قابلیت استفاده و ادیت کدهای دیگران را دارید
- قابل ادغام با دیگر زبان های برنامه نویسی است
- قابل استفاده در زمینه IOT یا همان اینترنت اشیاء است
- شی گرا است و کدها قابلیت استفاده مجدد را دارند
از معایب پایتون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت کم در خوانایی کد نسبت به دیگر زبانها
- مصرف حافظه بیشتر نسبت به سایر زبانها
- در برنامه نویسی موبایل هنوز بهترین نیست
- امنیت کمتر نسبت به فناوری های دیتا بیس قدرتمند جهان
- سادگی آن سطح دسترسی به کدهای مادر را کاهش داده است
باتوجه به موارد بالا پایتون از مزایای بسیار زیادی برخوردار است که حتی معایب آن به چشم نمیآیند؛ پس اگر انتخاب کردید که زبان پایتون را یاد بگیرید به شما تبریک میگم و در ادامه درباره میزان درآمد برنامه نویس پایتون و بازار کار آن صحبت خواهیم کرد پس همراه ما باشید.
بازارکار پایتون
بازار کار زبان برنامه نویسی پایتون به عوامل زیادی بستگی دارد؛ در اولین قدم زمینهای است که در آن فعالیت میکنید، برخی زمینهها در پایتون نسبت به دیگر زمینهها بازارکار گستردهتری دارند و تقاضا برای آنها بیشتر است از جمله: طراحی وب، هوش مصنوعی و علوم داده که از پر تقاضاترین حوزه های پایتون در ایران محسوب میشوند.
در قدم دوم تخصص و میزان تسلط شما به آن زمینه و مهارت عامل بسیار کلیدی محسوب میشود و بر حقوق برنامه نویس پایتون به شدت تاثیر زیادی دارد.
در بخش قبل بازار کار پایتون در ایران را باهم بررسی کردیم در این بخش به جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت و همینطور دستمزد برنامه نویس پایتون در کشورهای مختلف را نیز بررسی خواهیم کرد و به شما خواهیم گفت که با توجه به سطح شما حقوق دریافتی شما چقدر خواهد بود.
بازار کار پایتون در ایران
در جدول زیر به بررسی بازار کار پایتون در ایران پرداخته ایم:
سطح برنامه نویس | مبتدی | متوسط | حرفهای |
---|---|---|---|
حقوق ماهانه | 10 الی 15 میلیون تومان | 15 الی 30 میلیون تومان | 45 میلیون تومان به بالا |
بازار کار پایتون خارج از ایران
در جدول زیر به بررسی بازار کار پایتون در خارج پرداخته ایم:
کشور | آمریکا | کانادا | آلمان | سوئیس | استرالیا |
---|---|---|---|---|---|
حقوق سالانه | 122 هزار دلار | 150 هزار دلار | 80 هزار یورو | 117 هزار فرانک | 140 هزار دلار |
میزان حقوق برنامه نویس پایتون چه در ایران چه در خارج از آن عدد ثابتی ندارد و تماما به نوع قرارداد و سطح مهارت شما بستگی دارد؛ حقوق سالانه که ذکر کردیم میزان درآمد برنامه نویسی پایتون در سال 2024 است.
چگونه میتوانم پایتون را یاد بگیرم؟
برای یادگیری پایتون بهصورت اصولی شما نیاز دارید در کنار یک مدرس باتجربه و دلسوز آموزش خودتان را طی کنید و همچنین در طول مسیر یادگیری از پشتیبانی تمام وقت برخوردار باشید تا در لحظه به لحظه پیشرفتتان به صورت قدم به قدم شما را در مسیر یادگیر پایتون یاری کند.
احتمالا فکر کنید که همچین چیزی خیالی است!! اصلا همچین شرایطی مگه وجود دارد؟ باید بگم بله؛ شما میتوانید آموزش صفر تا صد پایتون را در کنار سبزلرن یاد بگیرید آن هم بهصورت کاملا رایگان!!!
شما در طول دوره آموزشی تمرینات مختلفی از مدرس دریافت میکنید و همچنین پروژههای متنوعی را پیاده سازی خواهید کرد تا به پایتون به طور کامل مسلط شوید پس فرصت رو غنمیت بشمرید و همین الان یادگیری خودتان را شروع کنید.
جمع بندی درباره “زبان برنامه نویسی پایتون”
پایتون زبانی قدرتمند و همهکاره است که به دلیل سادگی، خوانایی و کاربردهای گستردهاش به یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی در جهان تبدیل شده است.
در مجموع، پایتون زبانی قدرتمند، همه کاره و آسان برای یادگیری است که می تواند برای طیف گسترده ای از برنامه ها استفاده شود. به همین دلیل، انتخابی محبوب برای برنامه نویسان در سراسر جهان است.
نظری برای این مقاله ثبت نشده است