کاربرد های ویو جی اس – پلتفرم پرآوازه و دوست داشتنی جاوا اسکریپت + ویدئو
سلام دوستان عزیز و همراهان همیشگی سایت سبزلرن تو این مقاله قصد دارم در مورد کاربرد های ویو جی اس این فریمورک قدرتمند صحبت کنیم. همون طور که میدونین ویو جی اس یکی از فریمورک های کم حجم و محبوب زبان جاوا اسکریپت هست که جامعه آماری و بازار کار خوبی دارد. فریمورک Vue Js علاوه بر این که در زمینه طراحی رابط کاربری استفاده میشود، در زمینه هایی مثل اپ اندروید، طراحی صفحات SPA و … نیز کاربرد دارد.
فریمورک Vue Js در سال 2014 توسط آقای Evan You که اهل کشور چین هست ارائه شد. یکی از جالبترین نمونه های کاربرد vuejs سایت google.com است. توی این مقاله می خوایم کاربرد ویو جی اس در زمینه های مختلف را بررسی کنیم و ببینیم کجا و چطور میشه از این فریمورک دوست داشتنی استفاده کرد.
کاربرد های ویو جی اس
قبل از اینکه کاربرد های ویو جی اس را با هم بررسی کنیم، ببینیم اصن این فریمورک چیه و برا چی ساخته شده. خب همونطور که میدونید جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی مستقله؛ ولی ساختاری داره که اونو از سایر زبانهای برنامه نویسی متمایز میکنه. فریمورکها و کتابخانههای جاوا اسکریپت از خود این زبان مهمترند؛ چون استفاده ازشون خیلی راحتتره. VueJS هم یکی از همین فریمورکهاس.
اگه جاوا اسکریپت را حروف الفبا در نظر بگیرید، VueJS میشه یه کتاب از اصطلاجات کاربردی این الفبا که یه ساختار هوشمند برای ارتباط با برنامه نویسا ایجاد کرده. کاربرد VueJS دقیقا همینه، راحتتر کردن ارتباط برنامه نویس با زبان جاوا اسکریپت. VueJS یه فریمورک منبع بازه که به شکل گستردهای برای ساخت رابطهای وب و SPA ها استفاده میشه.
ایوان یو خالق VueJS گفته که هدف از ساخت این فریمورک ایجاد یه نسخهی بهتر از انگولار بوده که تمامی امکانات این فریمورک را داشته باشه؛ ولی سبکتر باشه. جالبه بدونید اسم این زبان از کلمه view گرفته شده و به معماری MVC اشاره میکنه. کلمه view به رابط کاربری سایت یا اپلیکیشن اشاره میکنه و نشون میده که VueJS تمرکزش روی لایهی ویو یا همون نمایش سایته.
کاربرد های ویو جی اس برای سایتهای مختلف خیلی زیاده. حتی ادوبی و اپل هم دارن از این فریمورک برای ساخت فرانت اند سایتهاشون استفاده میکنن. پیاده سازی و انطباق راحت عناصر اصلی در صفحه و راحتی کار با این فریمورک، VUE را خیلی محبوب کرده و الان کاربرد vuejs را توی خیلی از سایتها میشه دید. در مقایسه با HTML، CSS و جاوا اسکریپت، کاربرد ویو جی اس خیلی خیلی راحتتره و پشتیبانی خوبی هم داره.
ویو جی اس در طراحی وب
اگه شما توسعه دهنده فرانت اند باشید باید فریمورک ها و کتابخانه هایی مثل ریکت، انگیولار، ویو و … رو بشناسین. ویو جی اس حجم بسیار پایین، سرعت توسعه بسیار بالا و سینتکس به شدت راحتی دارد و شما میتونین از آن در وب سایت های خودتون استفاده کنین. ویو جی اس سرعت توسعه شما رو به شدت بالا میبرد؛
به عنوان مثال اگر بخواین یک وب سایت رو بدون ویو جی اس بسازین ممکن است 20 ساعت طول بکشد، همان وب سایت با ویو جی اس قطعا کمتر از 10 ساعت طول می کشد. چند مورد از وب سایت هایی رو که با Vue Js توسعه داده شده اند میتونین در ادامه مشاهده کنین:
- سایت https://contentstudio.io/
- سایت https://metal-map.com/
- سایت https://vuejobs.com/
- سایت https://www.nintendo.co.uk/
کاربرد ویو جی اس در وب سایت های SPA
شما میتونین با استفاده از Vue Js سایت های SPA طراحی کنین. اجازه بدین قبل از عمیق تر شدن در این قسمت توضیحی در مورد SPA براتون بدم.
کلمه SPA مخفف Single Page Application بوده و به معنی تک صفحه هست. پس وقتی میگیم وب سایت Spa، منظورمون یک وب سایت تک صفحه ای هست؛
به شکلی که شما میتونین بدون این که صفحه وب سایت رفرش بشه میتونین بین صفحات سایت (url های سایت) جابجا بشین یک مثال براتون بزنم درمورد SPA، قطعا همه شما گوشی همراه اندروید یا ios داشته و یک برنامه ای تحت عنوان فایل های شخصی؛ اگر شما از پوشه ای وارد پوشه دیگر بشین صفحه برای شما لود نمیشه و به راحتی جابجا میشین.
یا اگه میخواین یک سایت SPA هم مشاهده کنین میتونین به سایت https://vuetifyjs.com/en/components/alerts/ مراجعه کنین. اگر شما در سمت چپ از این سایت بین Compenent ها کلیک کنین، بدون رفرش شدن صفحه میتونین به url مدنظرتون منتقل بشین.
کاربرد ویو جی اس در ساخت اپلیکیشن های موبایل
اگر شما علاقمند به توسعه اپلیکیشن های موبایل(چه اندروید و چه IOS) هستین، میتونین با فریمورک Vue Native به توسعه اپلیکیشن های موبایل بپردازین. نکته جالب اینجاست اگر شما بخواهید یک اپلیکیشن یکسان برای اندروید و IOS بنویسین نیازی نیست برای هر سیستم عامل یک کد مختص بنویسین! شما میتونین یک کد برای اپلیکیشن خودتون نوشته و هم برای اندروید و هم برای IOS خروجی بگیرین!! دیگه چی میخواین بهتر از این؟ 🙂
شما میتونین علاوه بر Vue Native به کمک فریمورک Weex نیز به توسعه اپلیکیشن های موبایلی بپردازین که برای یادگیری Weex باید فریمورگ Vue Js رو بلد باشین. برای مشاهده مستندات فریمورک Vue Native و یادگیری آن میتونین به داکیومنت فریمورک Vue Native به آدرس https://vue-native.io/ و برای مشاهده متندات فریمورک Weex به داکیومنت Weex به آدرس https://weex.apache.org/مراجعه کنین.
کاربرد Vue Js در ریسپانسیو سازی سایت
Vue Js یک لایبرری به نام Vuetify (ویوتیفای) دارد که به شما امکانات ویژه ای میدهد. اگه بخوام کاربرد ویوتیفای رو براتون میگم میتونم بگم ابزاری هست شبیه به فریمورک بوت استرپ اما بهتر و با امکانات تر و قوی تر از بوت استرپ! ویوتیفای کلی کامپوننت داره که میتونین داخل پروژتون به جای هیچ کدنویسی اولیه از کامپوننت های ویوتیفای استفاده کنید.
دقیقا مثل بوت استرپ که علاوه بر کلی کامپوننت، گریدبندی خاصی برای ریسپانسیو سازی دارد، ویوتیفای نیز سیستم گرید بندی داشته و میتونین تو امر ریسپانسیو سازی وب سایتتون ازش استفاده کنین. ویوتیفای به قدری کار شما رو تو زمینه طراحی وب راحت تر میکنه که جالب است بدانید شعار ویوتیفای “هیچ مهارت طراحی لازم نیست – هر آنچه برای ایجاد برنامه های شگفت انگیز نیاز دارید در دسترس شما است” است.
برای مشاهده مستندات ویوتیفای و یادگیری آن میتونین به داکیومنت ویوتیفای به آدرس https://vuetifyjs.com/ مراجعه کنین.
حرف آخر
با صحبت هایی که در مورد ویو جی اس کردیم قطعا ارزش، جایگاه و کاربرد های ویو جی اس رو در زمینه برنامه نویسی متوجه شدید. یکی از پیش نیاز های ویو جی اس جاوا اسکریپت هست؛ یعنی شما برای یادگیری ویو جی اس باید ابتدا جاوا اسکریپت رو یاد بگیرید. برای یادگیری جاوا اسکریپت میتونین از دوره جاوا اسکریپت سبزلرن استفاده کنین.
به اندازه کافی در مورد کاربرد های ویو جی اس با همدیگه صحبت کردیم و اینجا دیگه حاشیه نمیرم. مطمئنا کاربرد ویو جی اس به این مواردی که گفتیم محدود نمیشه. این نکته را در نظر داشته باشید که وقتی غولهایی مثل گوگل، فیسبوک، ادوبی و نتفلیکس کاربرد vuejs را برای فرانت اند سایتهاشون انتخاب کردند، یعنی این زبان قدرت کافی برای سایت شما را هم داره.
حالا که خیالتون از کاربرد ویو جی اس در طراحی فرانت اند راحت شده، پیشنهاد میکنیم دوره آموزش vuejs را توی سایت سبزلرن ببینید تا مفاهیم این فریمورک را به صورت کاربردی و حرفه ای یاد بگیرید. اگه سوال، پیشنهاد یا انتقادی در مورد این مقاله یا ویو جی اس داشتین تو بخش کامنت ها بنویسین، بهتون پاسخ میدم.
نظری برای این مقاله ثبت نشده است