آموزش خرید هاست و دامین | هاست و دامنه چیست ؟ چگونه هاست و دامنه بخرم ؟

نوشته از عرفان جهانشاهلو
1400/12/27
آموزش خرید هاست و دامین | هاست و دامنه چیست ؟ چگونه هاست و دامنه بخرم ؟

آموزش خرید هاست و دامین, به طور کلی برای راه‌اندازی یک وب سایت تحت بستر وب، به دو چیز نیاز دارید؛ هاست و دامین. در واقع بدون وجود این دو، هیچ وجه نمی‌توانید یک وب سایت را در گوگل راه‌اندازی کنید. هاست و دامنه چیست؟ چگونه هاست و دامنه بخرم ؟ بهترین هاست و دامنه چیست ؟

اگر چنین سؤالاتی در ذهن شما وجود دارد، با خواندن این مطلب می‌توانید به آن‌ها پاسخ دهید.

در ادامه قصد داریم ابتدا تعاریف کلی دامنه و هاست را ذکر کنیم و همچنین یک آموزش خرید هاست و دامین جامع را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آموزش خرید هاست و دامین

 

هاست چیست؟

به زبان ساده هاست فضایی است که تمام فایل‌ها و اطلاعات وب سایت شما بر روی آن بارگذاری می‌شود. هاست‌ها انواع مختلفی دارند و از منابع سخت‌افزاری متفاوتی بهره‌مند هستند. زمانی که شما قصد داشته باشید تا یک مغازه را راه‌اندازی کنید، ابتدا باید یک مکان مشخصی را اجاره کرده و سپس محصولات خود را برای فروش در آن قرار دهید. در فرایند راه‌اندازی یک سایت، هاست حکم مکان اجاره شده را دارد.

در واقع به منظور راه‌اندازی یک وب سایت، ابتدا باید فضای مناسبی که به آن هاست گفته می‌شود را اجاره کرده و سپس وب سایتتان را تحت این بستر راه‌اندازی کنید. در ادامه آموزش خرید هاست و دامین، به صورت تخصصی به بررسی انواع و معیار‌های مهم خرید هاست می‌پردازیم.

 

دامین چیست؟

دامین یا دامنه نام و آدرس وب سایت شما است و تمام کاربران اینترنتی سایت شما را به واسطه آن می‌شناسند. در صورتی که فردی بخواهد به صورت مستقیم وارد وب‌سایت شود، باید آدرس دامین شما را داخل گوگل سرچ کند. طبق مثال بالا، دامین حکم آدرس مغازه شما را دارد.

 

تا اینجا به صورت کلی به سؤال هاست و دامنه چیست ؟ پاسخ دادیم. در ادامه مطلب پس از بررسی انواع این دو، به شما خواهیم گفت که بهترین هاست و دامنه چیست ؟ و بر طبق چه معیار‌هایی باید آن‌ها را خریداری کنید.

 

بررسی انواع هاست:

هاست‌ها به چهار دسته کلی اشتراکی، نیمه اختصاصی، اختصاصی و ابری دسته‌بندی می‌شوند که در ادامه هر یک از آن‌ها را به اختصار مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

آموزش خرید هاست و دامین
آموزش خرید هاست و دامین

 

هاست اشتراکی:

هاست‌های اشتراکی در واقع اجزایی از یک فضای کلی هستند که به بخش‌های کوچکی تقسیم‌بندی شده است. هر یک از این بخش‌های کوچک به یک کاربر اختصاص داده می‌شوند. در واقع به واسطه هاست اشتراکی ارائه‌دهندگان خدمات تحت بستر یک شبکه واحد، خدمات میزبانی را به صد‌ها سایت ارائه می‌دهند. در نتیجه هر یک از سایت‌های فعال تحت این سرور، به صورت مشترک از منابع سخت‌افزاری موجود استفاده می‌کنند.

 

به همین واسطه معمولاً هزینه استفاده از این هاست‌ها پایین بوده و گزینه مقرون به صرفه‌ای به حساب می‌آیند. باید بدانید که یکی از مشکلات اصلی هاست اشتراکی، سرعت پایین آن است؛ چرا که در یک زمان واحد تعداد زیادی وب سایت تحت یک شبکه فعالیت می‌کنند و به همین واسطه ممکن است افزایش ترافیک هر یک از کاربران، بر روی وب سایت‌های دیگر نیز تأثیر منفی گذاشته و سرعت کلی سرور را کاهش دهد.

 

همچنین مورد مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، امنیت متوسط رو به پایین هاست اشتراکی است. در صورتی که هکری به یکی از وب‌سایت‌ها نفوذ کند، مسیری برای نفوذ و دسترسی به وب سایت‌های فعال دیگر را نیز پیدا کرده است. در نتیجه بهتر است اگر بازدید و ترافیک سایت شما پایین است و به تازگی فعالیت خود را شروع کردید، ابتدا از این نوع هاست‌ها استفاده کنید و بعد از رشد و ارتقای وب سایت، سرویس میزبانی خود را تغییر دهید.  در ادامه مبحث آموزش خرید هاست و دامین، انواع دیگر هاست را نیز بررسی می‌کنیم.

ثبت نام در دوره جامع مختصص پایتون به صورت رایگان 

هاست اختصاصی یا مجازی:

سرور نیمه اختصاصی نسبت به سرور اشتراکی در سطح نسبتاً بالاتری قرار می‌گیرد. در این هاست‌ها به وسیله نرم‌افزار‌های مجازی ساز از قبیل vmware سرور را به بخش‌های مجزا تقسیم می‌کنند و هر یک از این بخش‌ها به عنوان یک سرور مستقل به یک وب‌سایت اختصاص داده می‌شود. به واسطه مجازی‌سازی سرور، هر یک از سایت‌های فعال از منابع بیشتری بهره‌مند خواهند شد. در نتیجه مشکلات امنیت و کاهش سرعت تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. به واسطه نیمه اختصاصی بودن، این هاست‌ها هزینه نسبتاً بالاتری دارند.

 

به طور کلی این نوع هاست‌ها گزینه بسیار مناسب‌تری نسبت به سرور‌های اشتراکی هستند و می‌توانید روی آن‌ها حساب کنید.

 

در ادامه آموزش خرید هاست و دامین به معیار‌های مهم انتخاب یک هاست مناسب اشاره خواهیم کرد و شما متوجه می‌شوید که چه هاستی برایتان مناسب‌تر است.

 

هاست اختصاصی:

این نوع هاست همان‌طور که از نامشان پیداست، به صورت اختصاصی در اختیار کاربر قرار می‌گیرند و در نتیجه منابع آن‌ها نیز برای هر وب سایت اختصاصی خواهد بود. به دلیل اینکه هاست اختصاصی به یک وب‌سایت تعلق دارد، مشکلات امنیتی و کاهش سرعت به طور کامل برطرف شده است. البته باید توجه داشته باشید که هزینه هاست‌های اختصاصی بالا است و معمولاً برای وب سایت‌های بزرگ و پرترافیک گزینه مناسبی به حساب می‌آیند. به طور کلی در ابتدای فعالیت یک وب‌سایت، الزامی برای استفاده از سرور‌های اختصاصی وجود ندارد و می‌توانید از سرور‌های اشتراکی یا نیمه اختصاصی استفاده کنید.

 

هاست ابری:

سرور ابری، نسل جدید خدمات هاستینگ است. در هاست‌های ابری، چند سرور به صورت شبکه‌ای و مداوم در حال فعالیت هستند. در نتیجه منابع زیادی بین چند سرور مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند و وب‌سایت‌ها می‌توانند بدون مواجه با محدودیت به منابع بیشتری دسترسی داشته و از چند سرور استفاده کنند. به واسطه وجود این ساختار ابری، وب سایت‌ها همیشه در دسترس بوده و به ندرت دچار قطعی و کاهش سرعت می‌شوند. هزینه هاست ابری با توجه به سطح دسترسی وب‌سایت به منابع، نسبتاً معقول و مناسب است.

 

حالا به راحتی می­توانید به سوال هاست و دامنه چیست ؟ و چه انواعی دارد پاسخ دقیق دهید.

 

آموزش خرید هاست و دامین
آموزش خرید هاست و دامین

 

نکات و معیار‌های مهم انتخاب هاست:

در ادامه آموزش خرید هاست و دامین، معیار‌های مهمی که در هنگام انتخاب یک هاست باید به آن‌ها توجه داشته باشید را ذکر می‌کنیم. با توجه به این نکات می­توانید به سوال بهترین هاست و دامنه چیست ؟ پاسخ دهید.

 

نوع هاست‌:

به طور کلی هاست‌ها بر روی ۲ سیستم عامل اصلی، یعنی ویندوز و لینوکس در اختیار کاربر قرار می‌گیرند. هر کدام از این دو سیستم عامل، ساختار و کنترل پنل منحصر به فردی دارند و شما باید بر اساس سطح نیاز خود گزینه مناسبی را انتخاب کنید.

نحوه انتخاب سیستم عامل هاست:

برای انتخاب هر یک از این دو مدل هاست باید به ساختار وب سایت خود توجه کنید. در صورتی که وب سایت شما از دیتابیس MSSQL بهره می‌برد و یا با استفاده از زبان asp طراحی شده است، هاست ویندوز گزینه مناسبی به حساب می‌آید و راه‌اندازی وب سایت تحت سرور IIS مایکروسافت بهتر است؛ اما در صورتی که وب سایت شما توسط زبان‌های python یا php ساخته شده است، می‌بایست از هاست لینوکس استفاده کنید. توجه داشته باشید که وب سایت‌های وردپرسی نیز به واسطه php راه‌اندازی می‌شوند و برای این نوع سایت‌ها نیز باید از هاست‌های لینوکس استفاده کنید.

 

تفاوت کنترل پنل هاست های لینوکس و ویندوز:

همچنین تفاوت دیگر هاست‌های لینوکس و ویندوز در نوع کنترل پنل است. هاست لینوکسی دارای کنترل پنل cpanel و direct admin و هاست‌های ویندوزی دارای کنترل پنل plesk هستند. البته هاست‌های لینوکسی بیشتر از cpanel بهره می‌برند و شرکت‌های هاستینگ کمتر تحت کنترل پنل direct admin خدمات میزبانی خود را ارائه می‌دهند.

 

به طور کلی این کنترل پنل‌ها تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و همه آن‌ها امکانات و آپشن‌های مورد نیاز را تحت رابط کاربری شفاف و ساده خود در اختیار کاربر قرار می‌دهند. ولی با توجه به نظر اکثر کاربران، کنترل پنل‌های cpanel و direct admin یوزر‌های بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند.

 

میزان در دسترس بودن (up time):

معیار مهم دیگری که در ادامه آموزش خرید هاست و دامین به آن می‌پردازیم، میزان در دسترس بودن هاست است.

 

همان‌طور که می‌دانید یک وب‌سایت همیشه باید در دسترس باشد و ممکن است قطعی چند ساعته یا چند دقیقه‌ای هم ضرر‌هایی را برای شما به دنبال داشته باشد. معیار سنجش میزان در دسترس بودن سایت up time نام دارد. به هر میزان که درصد آپ تایم یک هاست بالاتر باشد، به نسبت قطعی آن کمتر خواهد بود. در نتیجه هنگام انتخاب یک هاست به فاکتور up time آن توجه داشته باشید.

پهنای باند:

معیار مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، میزان پهنای باند هاست است. پهنای باند به زبان ساده یعنی میزان گنجایش و ظرفیت سرور برای ورودی‌های یک وب‌سایت. در واقع به هر نسبت که پهنای باند یک هاست بیشتر باشد، در یک بازه زمانی مشخص کاربران بیشتری می‌توانند به وب‌سایت شما وارد شوند. در هنگام انتخاب هاست باید ابتدا شرایط وب‌سایت خود را بسنجید و متناسب با ترافیک ورودی روزانه، هفتگی و ماهانه خود سروری را با یک پهنای باند مناسب انتخاب کنید.

 

به عنوان مثال اگر وب سایت شما کاری است و تعداد کاربران خاص و معینی از آن استفاده می‌کنند، طبیعتاً نیازی به پهنای باند بالا ندارید؛ ولی در صورتی که یک سایت دانلود موزیک یا فیلم داشته باشید، قاعدتاً کاربران زیادی به سایت شما وارد خواهند شد و به همین دلیل هاست باید برای پوشش دهی ترافیک وب سایت، پهنای باند مناسبی داشته باشد.

آینده شغلی برنامه نویسی در ایران چطور خواهد بود؟ 

فضای هاست:

در هنگام خرید هاست باید به میزان فضای ذخیره‌سازی سرور مورد نظر خود نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. به طور کلی هر هاست میزان حجم و فضای ذخیره‌سازی مشخصی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در نتیجه ابتدا شما باید سطح نیاز وب سایتتان را بسنجید و بدانید که قرار است داده‌های مختلف را در چه میزان حجمی داخل هاست بارگذاری و ذخیره کنید. توجه داشته باشید در صورتی که هاست شما فضای کافی و مناسبی نداشته باشد، با مشکلات زیادی از قبیل کاهش سرعت رو به رو خواهد بود.

 

قابلیت Add-On Domain یا دامنه اضافه:

مورد دیگری که در آموزش خرید هاست و دامین به آن می‌پردازیم، قابلیت اضافه کردن دامنه یا add on domain در هاست است. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید دامین‌های مختلفی را به یک هاست متصل کنید. به طور معمول اغلب سرویس‌های هاستینگ این قابلیت را در اختیار شما قرار می‌دهند. این کار باعث می‌شود تا بتوانید تا حد زیادی در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید و همچنین کنترل داده‌های مربوط به هر دامنه برایتان راحت‌تر خواهد بود. پس در صورتی که قصد دارید تا با استفاده از یک سرور مشخص چند وب سایت را راه‌اندازی کنید، حتماً به این قابلیت توجه داشته باشید.

 

ساب دامین یا SubDomain:

معیار بعدی قابلیت ایجاد ساب دامین است. Subdomain در واقع دامینی است که بر روی دامنه اصلی وب سایت شما راه‌اندازی می‌شود و به صورت پیشوند در آدرس وب سایت شما نمایش داده خواهد شد. معمولاً دلیل استفاده از ساب دامین‌ها کنترل و تسلط بیشتر بر بخش‌های مختلف وب‌سایت است. در واقع شما می‌توانید فروشگاه، بخش پشتیبانی و پاسخگویی، وبلاگ و صفحات دیگر سایت را از یکدیگر تفکیک کرده و آن‌ها را بر روی یک آدرس مشخص تحت دامین خود راه‌اندازی کنید.

 

پس در صورتی که این آپشن برای شما اهمیت دارد، باید هنگام انتخاب هاست به این مورد توجه داشته باشید. همانند قابلیت add on domain، قابلیت ایجاد ساب دامین نیز در اکثر سرور‌ها وجود دارد.

 

بکاپ‌گیری مداوم:

هنگام انتخاب هاست مناسب، قابلیت بکاپ‌گیری مداوم نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در هر شرایطی ممکن است به دلیل بروز مشکل در دیتاسنتر، پاک شدن داده‌های مهم وب سایت و مشکلات سخت‌افزاری هاست، وب سایت شما دچار مشکل شود و نیاز باشد تا دوباره فایل‌ها و داده‌های مربوطه را بازگردانی کنید. در چنین شرایطی شما به یک فایل بک آپ نیاز خواهید داشت. پس در هنگام خرید هاست مطمئن شوید که سرور مورد نظر شما قابلیت تهیه بک آپ از وب‌سایت را داشته باشد. یک هاست مناسب باید به صورت روزانه و هفتگی فرایند بک آپ‌گیری را انجام دهد و در هر زمانی بتوانید به این فایل دسترسی داشته باشید.

پشتیبانی ۲۴ ساعته:

در آموزش خرید هاست و دامین، پشتیبانی مورد توجه قرار می‌گیرد. یک سایت ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ و میزبانی باید پشتیبانی فنی را به صورت ۲۴ ساعته به کاربران خود ارائه دهد تا در هنگام بروز هرگونه مشکل در سرور خود، بتوانید با ارسال تیکت آن را حل کنید. در نتیجه پشتیبانی اهمیت بسیار زیادی دارد و در پاسخ به سؤال بهترین هاست و دامنه چیست ؟ باید یکی از معیار‌های مهم انتخاب هاست را پشتیبانی ۲۴ ساعته در نظر بگیریم.

 

پارک دامین یا Parked Domain:

پارک دامین نیز قابلیتی است که یک هاست مناسب باید از آن بهره‌مند باشد. در واقع زمانی که شما قصد دارید تا چند دامنه مختلف را به یک دامنه واحد متصل کنید، به قابلیت Parked Domain نیاز خواهید داشت. توجه داشته باشید که پارک دامین با ایجاد ساب دامین متفاوت است. در فرایند پارک دامین شما چند دامنه مختلف را به دامنه مورد نظر خود مرتبط می‌کنید و کاربر با سرچ هر یک از آن‌ها، به یک دامنه منتقل خواهد شد.

 

امنیت سرور:

امنیت فاکتور بسیار مهمی بوده و به دلایل مختلف اهمیت زیادی دارد. زمانی که شما قصد داشته باشید تا از طریق وب‌سایت خدمات خود را به کاربران ارائه داده و یا محصولات خود را به فروش برسانید، ابتدا باید امنیت کاربران و همچنین وب سایت خود را فراهم کنید و سپس به فعالیت‌های مختلف بپردازید. اگرچه تنها عامل دخیل در میزان امنیت وب سایت، هاست نیست؛ ولی سروری که امنیت بالایی داشته باشد قطعاً تأثیر بسزای بر سطح امنیت وب سایت شما نیز خواهد داشت.

 

یکی از از موارد مهمی که سبب افزایش امنیت وب سایت می‌شود، گواهی ssl است. این گواهی سبب می‌شود تا وب سایت شما از پروتکل امنیتی https بهره‌مند شود. این پروتکل امنیتی از اطلاعات شخصی و مهم کاربران وب سایت شما محافظت می‌کند. پس حتماً هاست مورد نظر خود را از وب سایت‌های معتبر و با سابقه تهیه کنید و به هر ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ اعتماد نکنید.

 

بررسی انواع دامنه:

تا اینجای مطلب بهترین هاست و دامنه چیست ؟ به طور کامل شما را با انواع و همچنین نکات و معیار‌های مهم انتخاب یک هاست آشنا کردیم. در ادامه آموزش خرید هاست و دامین با ما همراه باشید تا انواع و نکات مهمه خرید دامنه را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

 

آموزش خرید هاست و دامین
آموزش خرید هاست و دامین

 

  • پسوند ir: این پسوند متعلق به ایران است و بیشتر وب سایت‌های دولتی و غیردولتی داخلی از آن استفاده می‌کنند. دامنه ir نسبت و به پسوند‌های دیگر قیمت بسیار پایین‌تری دارد. برای خرید این دامنه حتماً باید ابتدا در وب‌سایت ایرنیک احراز هویت کرده و پس از تأیید درخواست خود، خرید دامنه را نهایی کنید.

 

  • پسوند com: رایج‌ترین پسوند دامنه موجود در جهان com است که اکثر وب‌سایت‌های دنیا از آن استفاده می‌کنند. این پسوند به منظور انجام فعالیت‌های خاصی در نظر گرفته نمی‌شود و وب‌سایت‌های مختلف فعال در هر زمینه‌ای می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

  • پسوند int: این پسوند مخفف کلمه international است و برای وب سایت‌های بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

  • پسوند net: این پسوند مخفف کلمه network است و وب سایت‌هایی که ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ و فروش دامنه هستند، می‌توانند از آن استفاده کنند.

 

  • پسوند gov: مخفف کلمه government بوده و مخصوص وب سایت‌های دولتی است.

 

  • پسوند info: پسوند info این پسوند مخفف کلمه Information است و معمولاً خبرگزاری‌ها و سایت‌هایی که در زمینه اطلاع‌رسانی فعالیت دارند از آن استفاده می‌کنند.

 

  • پسوند org: این پسوند که مخفف کلمه Organization است، برای سازمان‌های مختلفی که فعالیت‌های غیر تجاری انجام می‌دهند مناسب می‌باشد.

 

  • پسوند name: این پس مناسب افرادی است که قصد دارند به عنوان یک شخص حقیقی وب سایتی را برای خود راه‌اندازی کنند.

 

  • پسوند edu: پسوند rdu مخفف education بوده و مخصوص وب‌سایت‌های آموزشی است.

 

  • پسوند biz: این پسوند مخفف کلمه business به معنی تجارت است و به منظور راه‌اندازی وب‌سایت‌های تجاری و بیزینسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

نکات و معیار‌های مهم خرید دامنه:

حالا که با انواع پسوند دامنه‌ها آشنا شدید، در ادامه آموزش خرید هاست و دامین نکات و معیار‌های مهم خرید انواع دامنه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

آموزش خرید هاست و دامین
آموزش خرید هاست و دامین

 

فاکتور‌های مهم انتخاب و خرید دامین عبارتند از:

  • یک دامنه خوب باید کوتاه باشد. به طور کلی هر چه که آدرس وب‌سایت شما کوتاه‌تر باشد، به راحتی قابل سرچ کردن است و کاربران هنگام جستجوی آن با مشکل مواجه نمی‌شوند.

 

  • تا سر حد امکان باید دامنه‌ای را انتخاب کنید که تلفظ راحتی داشته باشد و کاربر هنگام مشاهده آن دچار سردرگمی و خطا در خواندن نشود. هرچه دامنه شما تلفظ راحت‌تری داشته باشد، بیشتر در ذهن کاربر باقی خواهد ماند.

 

  • سعی کنید تا نام دامین خود را منحصر به فرد انتخاب کنید. به طور کلی دامین‌هایی که متشکل از کلمات و اصطلاحات معروف باشند، کمتر در ذهن مخاطب حک می‌شوند.

 

  • در هنگام انتخاب دامنه سعی کنید یک کلمه کلیدی اصلی و مرتبط با حوزه فعالیتی وب سایت را داخل آن قرار دهید. به عنوان مثال اگر قرار است تا در زمینه خدمات طراحی سایت فعالیت داشته باشید، بهتر است دامنه شما شامل کلماتی از قبیل site، website، web و… باشد.

 

  • بهتر است که دامنه صرفاً از حروف انگلیسی تشکیل شده باشد؛ در نتیجه سعی کنید تا سر حد امکان در نام دامنه خود از عدد یا حروف فارسی استفاده نکنید.

 

در هنگام خرید هاست و دامنه دقت کافی به خرج دهید!

در این مطلب سعی کردیم به طور کامل به سؤالاتی از قبیل بهترین هاست و دامنه چیست ؟ هاست و دامنه چیست ؟ چگونه هاست و دامنه بخرم؟ و… پاسخ دهیم. همچنین به این منظور یک آموزش خرید هاست و دامین جامع را در اختیار شما قرار دادیم تا بتوانید با توجه به آن، بهترین گزینه‌ها را انتخاب کرده و مورد استفاده خود قرار دهید. امیدواریم که بتوانید از این آموزش نهایت استفاده را ببرید.

 

نظرات

ثبت نظر جدید

این مطلب هنوز هیچ نظری نداره، تو اولیش رو بنویس :)