افزایش قیمت پس از اتمام تخفیفات : 50% تخفیف برای تمامی دوره ها
مشاهده دوره ها
ثانیه
دقیقه
ساعت
روز

برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟! + ویدئو

زهرا شوشتری
1399/07/30
1785

برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟!

سلام خدمت همراهان همیشگی سایت سبزلرن. امیدوارم حال دلتون خوب باشه. تو این مقاله قراره ببینیم برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟! و افراد دارای چه خصوصیاتی برنامه نویس های بهتر و موفق تری میشن. خیلی از افراد وقتی میخوان وارد این حوزه بشن از خودشون میپرسن که آیا من می توانم برنامه نویس شوم؟ یا اینکه اصلا برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟

ما قصد داریم توی این مقاله جواب این سوالها را به شما بدیم تا قبل از هر کاری یه ارزیابی از خودتون داشته باشید. پس تا ادامه ی مقاله همراهمون باشین که قراره مقاله ی مفیدی براتون باشه:)

 برنامه نویسی مناسب چه کسانی است؟

خب قبل از جواب دادن به این سوال که برنامه نویسی مناسب چه کسانی است، بهتره به این نکته اشاره کنم که برنامه نویسی فقط یک شغل نیست بلکه یک طرز فکره. یعنی چی؟! یعنی اینکه مهارت برنامه نویسی و پیاده سازی منطقی که میخوایم تحت عنوان کد مستلزم تمرین و تمرین و تمرین هست تا زمانی که به شکل طرز فکر در بیاد و از نظر من مهم ترین عامل برنامه نویسی داشتن روحیه ی تمرین کردن هست و این روحیه هم بر اثر علاقه ایجاد میشه

یعنی اصلا  این جوری نیست که بگیم یه سریا کلا ذاتی زیاد تمرین میکنن یه سریا کم بدون هیچ عامل متفاوت درونی! البته که عامل درونی وجود داره و اون علاقه هست. پس در جواب این سوال که برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است، باید بگیم کسانی که به این کار علاقه دارند.

مهم ترین و اصلی ترین اصل برای برنامه نویس شدن

میتونیم بگیم اصلی ترین و مهم ترین عامل یاد گیری صحیح و درست علاقه و تمرین هست. نکته ای که راجب علاقه وجود داره اینه که گاها بعضی از افراد چون میشنون تو برنامه نویسی پول هست یا چون در زمینه ی تکنولوژی هست،همیشه براش کار وجود داره میان سمت برنامه نویسی و توقع دارن که خیلی زود ازش پول دربیارن.

متاسفانه خیلی ها حتی کسایی که به برنامه نویسی هم علاقه دارن تو دام زود پول دراوردن میفتن.در صورتی که برنامه نویسی هم مثل هر مهارت دیگه ای نیاز به صرف زمان، انرژی تمرکز و تمرین و ممارست هست. قابل توجه کسانی که میپرسند آیا من می توانم برنامه نویس شوم یا خیر؟

و خب کسب کردن این مهارتها برای افراد متفاوت، مختلف هست و این تفاوت به نسبت تمرکزی که دارن ، به نسبت کیفیت اموزشی که میبینن و به نسبت ذهنیتی که از برنامه نویسی دارن و خیلی از فاکتور های دیگه ،متفاوت هست. 

بنابراین عجله نکنید!

همین نکته ی عجله نداشتن برای درامد داشتن به نسبت خیلی زیادی روی حفظ تمرکز و همچنین اهمیت دادن به کیفیت کار و یادگیری حرفه ای اثر میگذاره، شاید تا بدست اوردن حداقلی مهارت فکر زیاد نکردن به درامد داشتن از این طریق و چجوری درامد داشتن سخت باشه

ولی باعث حفظ تمرکز که از اصلی ترین فاکتور های یادگیری برنامه نویسی هست میشه و به شدت بهتون پیشنهاد میکنم که ذهنتون رو فقط برای یادگیری بذارین و از موضوعات دیگه خالی کنین! فک کنم تا اینجای کار متوجه شده باشید که برنامه نویسی مناسب چه کسانی است و چه پیشنیازهایی لازم داره.

انگیزه داشتن برای برنامه نویس شدن

یک جواب دیگه به سوال برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟ انگیزه اس. در واقع یک عامل خیلی مهم دیگه ای که وجود داره ویژگی خودانگیزه بودن برنامه نویسان هست. چون فرایند یادگیری برنامه نویسی کمی طولانی هست(البته که به نسبت شرایط هر شخص متفاوته!) 

و در اوایل و اواسط کار شاید نتیجه ی خاصی رو مشاهده نکنیم و به دلیل مشکلاتی که شاید هر شخص وجود داشته باشه که تمرکزش رو بگیره و یا ذهنش رو به سمت سریع تر به درامد رسیدن  سوق بدن ؛ کمی یا زیادی انگیزه مون رو از دست بدیم .

پس داشتن ویژگی خود انگیختگی یک عامل خیلی مهم در برنامه نویسی و یا یادگیری مهارت های دیگه که نیازمند زمان برای تسلط پیدا کردن هستن، هست. حتی اگه ذاتا این ویژگی رو ندارین میتونین در خودتون اون رو بسازین.

چجوری؟

برای هر برنامه ای که نوشتین هرچند کوچیک، برای هر مینی پروژه ای که زدین و درست خروجی گرفتین یا در طراحی سایت ، مثلا برای طراحی هر چیز کوچیکی مثلا تازه یاد گرفتین یه اسلایدر متفاوت بسازین و با استفاده از یادگیری اون یه پله کیفیت کارتون افزایش پیدا کرده ، برای تک تکشون خودتون رو تشویق کنین به خودتون ایول بگین:))

اگه بخوام راستش را بگم که برنامه نویسی مناسب چه کسانی است؟ باید بگم کسایی که برای کار خودشون ارزش قائل میشن و حتی یه موفقیت کوچیک هم براشون ارزشمنده.

شاید اوایلش عادت نداشته باشین به این کار و یا به نظرتون حتی مسخره بیاد!! اما در دراز مدت باعث افزایش اعتماد به نفستون خود انگیزه بودنتون میشه و گاها که خستگی کار و تمرین و یادگیری سراغتون میاد به شدت کمک کننده هست.

فعالیت های بدنی برای یک برنامه نویس شدن چیست ؟ 

یه جواب دیگه هم برای سوال برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است داریم؛ کسانی که زود خسته نمیشن. گفتیم خستگی؟! بله شاید از لحاظ فیزیکی و یا گاها روحی، در مسیر دچار خستگی بشین(دقت کنید! گفته شد شاید! این امکان هست که شما هیچ وقت دچار خستگی نشین یا تعداد دفعاتش خیلی کم باشه!.

خستگی جسمی از این بابت که خب شما دائما پای سیستم هستین و تحرکتون به شدت به نسبت شغل های دیگه پایینه پس بهتره یک ورزشی رو کنار کارتون حتما داشته باشین چون هم به روحیه تون کمک میکنه و هم کرختی رو از بدنتون میگیره! شاید ورزش کردن براتون وقت گیر به نظر برسه .

.میتونین روزی حتی یک ربع این کارو بکنین یا اگه دوست ندارین میتونین یک ربع، نیم ساعت از وقتتون رو به پیاده روی اختصاص بدین این کار به شما روحیه و سرزندگی میبخشه مخصوصا وقتی که حجم کاریتون زیاد میشه شما نیاز به یک تنوع دارین..پس بهتره یکم پیاده روی کردن رو امتحان کنین!

برنامه نویسی مناسب چه کسانی است

خلاقیت در برنامه نویسی

 یه توصیه به کسانی که میپرسن آیا من می توانم برنامه نویس شوم، خلاق فکر کنید. در واقع نکته ی بعدی داشتن خلاقیت هست. خیلی ها فکر میکنن خلاقیت یک ویژگی ذاتی هست و افراد به دنیا که میان به دو گروه تقسیم میشن. افرادی که خلاقیت دارن و افرادی که خلاقیت ندارن:||

در صورتی که واقعا به نظر من ادمیزاد هر ویژگی مثبت و منفیی رو میتونه تو خودش بسازه. البته که منکر تربیت و وراثت نمیشم ، اما اصلا هم به این اعتقاد ندارم که خب یسریا خلاق هستن و خب برنامه نویس های خوبی میشن و به طور مثال من ادم خلاقی نیستم پس برنامه نویسی رو ببوسم بذارم کنار!!

قبل از هر چیزی بگم که هیچ وقت خودتون رو با کسی مقایسه نکنین هر کسی پتانسیل های خودش رو داره و اصلی به اسم تمرین و ممارست وجود داره که اگه تمرکز رو چاشنیش بکنیم هر ویژگیی رو میتونیم درون خودمون بسازیم.

ساختن ویژگی خلاقیت:

هیچوقت نمیتونیم با قطعیت بگیم برنامه نویسی مناسب چه کسانی است و چه ویژگیهایی از یه فرد برنامه نویس میسازه. چون تمام این خصلتها اکتسابین. مثلا همین خلاقیت که چیزی نیست که بگیم حتی اگه اون رو توی خودمون نمیبینیم نتونیم با تمرین کردن بسازیمش

مثلا در طراحی سایت سمت فرانت میتونیم با دیدن نمونه سایت های اماده با دیدن تمرین های بقیه و تمپلیت های رایگان و ایده گرفتن از چندین و چند تمپلیت و تمرین کردن و دست بکار شدن برای طراحی مثل اون ها در ابتدای کار و بعد تغییر دادنش و ایده زدن و استفاده کردن از ماژول ها ، کتابخونه های مختلف  ویژگی خلاقیت رو در خودمون کم کم بسازیم و خودمون رو در مهارتی که یاد گرفتیم افزایش بدیم.

و همون طور که درک کردین کسی تا به دنیا اومده ننشسته خفن ترین تمپلیت ها رو بزنه با دیدن نمونه کار های دیگه و ایده گرفتن از اون ها و تمرین و تمرین و تمرین کردن مهارت های خودشون رو افزایش میدن. پس اگه حس میکنین خلاق نیستین فکر راه چاره باشید نه که ناامید بشید و شک کنید که آیا من می توانم برنامه نویس شوم یا نه؟

ارزش کار خودت رو بدون!

اگه بجای اینکه بپرسید برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است؟ بپرسید برای چه کسانی مناسب نیست؛ من میگم کسانی که اعتماد به نفس ندارند. کلا این رو بگم شما هر چقدر هم برنامه نویس خبره ای بشین اما اعتماد به نفس نداشته باشین و ارزش کارتون رو ندونین  تمام زحمت هاتون رو مفت عرضه میکنین

و بعد از مدت ها زمان و انرژیی که صرف یادگیری به طور مثال طراحی سایت به اون گستردگی میکنین رو نادیده میگیرین و به طور مثال یک سایت حرفه ای اختصاصی فروشگاهی میزنین با دو میلیون تومن!:| این جوری میشه که ارزش کارتون میاد پایین و اون کارفرما از بقیه هم همین قیمت رو متوقع میشه..

و این رو بدونین این شما هستین که  دارین زحمت میکشین و البته  که باید کار با کیفیت تحویل بدین اما این رو هم بدونین که هر شغل و مهارتی که ازش درامد زایی بشه و صاحب اون مهارت کارش رو با کیفیت انجام بده قطعا برای کار خودش ارزش زیادی قائله و هنر و مهارتش رو مفت نمیفروشه!!

در اخر باید گفت برنامه نویسی مناسب چه کسانی است

خلاصه ی مطلب اینکه اگر میخواید بفهمید که برنامه نویسی مناسب چه کسانی است و آیا من می توانم برنامه نویس شوم یا خیر باید اول خودتون را ارزیابی کنید. اما چطوری؟ استپ اول این هست که با تحقیق و بررسی و ازمون خطا بفهمین اصلا به برنامه نویسی علاقه ای دارین یا نه اگرم میدونین که چه بهتر:)

استپ بعدی بگردین حیطه ی برنامه نویسیی که بهش علاقه دارین رو پیدا کنین به طور مثال تحت وب اپلیکیشن ، ویندوز، بازی و… به کدوم زمینه علاقه ی بیشتری دارین و اون رو شروع کنین. هر دو استپ بالا برای مطمئن بودن از ویژگی علاقه ی خودتون هست 

استپ بعدی اینه که یه اموزش خوب با مدرس خوبی که تمامی مباحث ها رو پوشش بده و دوره ش هم پروژه محور باشه انتخاب کنین. ترجیحا دوره های اموزشی خارجی اگه زبانتون خوبه که البته بگم که زبان انگلیسیتون خوب باشه به شدت تو زمینه ی یادگیری تکنولوژی به کارتون میاد و مزیت محسوب میشه پس برای یاد گیری زبان هم وقت بذارین البته در حدی که بیشتر اصطلاحات حوضه ی کاری خودتون رو بدونین بقیه ی مسیر حله.

استپ بعدی هم تمرین و تمرین و تمرین هست. حتی اگه خود سازنده ی زبان برنامه نویس هم به شما حضوری اون زبان رو یاد بده بازم بدون تمرین فایده ای نداره پس اصلا این گزینه رو فراموش نکنین با این استپ شما روند یادگیریتون رو سرعت می بخشین و خلاقیتتون رو افزایش میدین.

تو این مقاله سعی کردیم به شما بگیم که برنامه نویسی برای چه کسانی مناسب است و مهم ترین و اساسی ترین ویژگی هایی که هر شخص نیاز داره تا به برنامه نویس ماهری تبدیل بشه را شرح دادیم و باز هم میگم همه ی این ها در افراد مختلف متفاوته .. امیدوارم مورد استفاده تون قرار بگیره..

نظرات
ثبت نظر جدید

نظری برای این مقاله ثبت نشده است

آموزش پایتون